Uusimmat

Woikoski Feeling on uniikki lomakohde Repoveden kansallispuiston kupeessa

Repovedellä vietetyn retkipäivän päätteeksi voi majoittua Eliel Saarisen suunnittelemassa kartanossa

Yksi kotimaisen matkailun uniikeimmista lomakohteista on Woikoski Feeling, joka sijaitsee aivan Repoveden kansallispuiston kupeessa Kymenlaakson ja Etelä-Savon rajalla. 

Woikoski Feelingin lomakohde koostuu Mäntyharjulla sijaitsevasta WHD Gårdin tilasta sekä Kouvolassa, Tihvetjärvellä sijaitsevasta Kirjokiven kartanosta.

WHD Gårdin tila on ollut Oy Woikoski Ab:n omistuksessa jo 1930-luvulta saakka, ja alunperin tila toimi yhtiön malli- ja koeviljelystilana.

– Tarjoamme WHD Gårdilla matkailijoille monenlaisia elämyksiä aina kalliolaskeutumisesta cryo-hoitoihin ja usean ruokalajin illallisista hotellitasoiseen majoitukseen, sanoo Woikoski Feelingin liiketoimintapäällikkö Sari Palmberg.

Viiden tähden hotellissa on oma puutarha ja huoneita, joissa on ilmastointi, WiFi ja oma kylpyhuone. Yksityinen pysäköintialue on käytettävissä lisämaksusta.

WHD Gårdin pihapiirissä sijaitsee Woikosken automuseo, jossa on esillä ainutlaatuinen noin 35 auton upea kokoelma. 

WHD Gårdilla sijaitsee myös automuseo, joka kätkee sisäänsä yhden Suomen kattavimmista autokokoelmista.

– Kokoelmastamme löytyy esimerkiksi marsalkka Mannerheimin edustuskäytössä olleen vuoden 1939 Chrysler C-24 Custom Imperial Limousinen täydellinen replika sekä useita kilpa-autoja, muun muassa vuoden 1970 Veemax Mk IVB F1-maailmanmestari Keke Rosbergin uran alkuajoilta.

Kesällä 2021 näyttelyä täydentää Jari-Matti Latvalan kokoelmasta lainassa oleva vaihtuva kalusto.

Varaa huone booking.comista: Woikoski Feeling – Kirjokiven Kartano

Rantamaisemaa Kirjokiven kartanossa

Kirjokiven kartanon historia ulottuu 1890-luvulle, jolloin Voikkaan paperitehtaan perustaja Rudolf Elving rakennutti Eliel Saarisen suunnitteleman kartanon Tihvetjärven rannalla, nykyiseen Kouvolaan.

– Kunnostimme ajan saatossa huonoon kuntoon päässeen kulttuurillisesti merkittävän kartanon Woikoski Feelingin käyttöön, ja mittavien kunnostustöiden jälkeen kartano avattiin vieraille vanhassa loistossaan vuonna 2013, sanoo Palmberg. 

Palmberg kehaisee, että kesäkaudella kartanossa voi nauttia hotellitason majoituksesta, rantasaunan lämmöstä ja jopa seitsemän ruokalajin illallisista.

Woikoski Feelingille Sustainable Travel Finland -merkki osoituksena työstään vastuullisuuden parissa

Tulevasta matkailusesongista Feelingillä odotetaan jopa vilkkaampaa kuin ennätyksiä rikkoneesta viime kesästä, jolloin kotimaanmatkailun buumi johti Woikoski Feelingin historian parhaaseen tulokseen kävijämäärässä mitattuna. Woikoski Feelingillä on panostettu erityisesti koko matkailutoiminnan vastuullisuuteen ja kestävyyteen.

– Osallistuimme Visit Finlandin kehittämään Sustainable Travel Finland -kehitysohjelmaan, jossa matkailuliiketoiminnan vastuullisuutta ja kestävyyttä tarkastellaan liiketoiminnan ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta.

– Suomalaiset matkailuyrittäjät ja kuluttajat pitää saada ymmärtämään suomalaisen luonnon arvo yhä selkeämmin, ja tähän tarkoitukseen Visit Finlandin myöntämä vastuullisen matkailun merkki on erinomainen työkalu.