Uusimmat

VR lopettaa junalippujen myynnin junissa

Junalippuja ei toistaiseksi myydä junissa, jotta jokaiselle matkustajalle riittää oma istumapaikka.

Uudella ohjeella halutaan välttää erityisesti ruuhka-aikojen junien liiallinen täyttyminen. 

Junalippujen myynti loppuu kaukoliikenteen junissa 15. kesäkuuta.

”Lopettamalla junalippujen myynnin junassa ja ohjeistamalla lipun ostamiseen etukäteen, vältämme junissa yli 100 prosentin täyttöasteen tilanteet”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

VR:n mukaan suurin osa matkustajista ostaa lipun jo nyt ennen matkaa. Junamyynnin osuus on noin 2 prosenttia kaukoliikenteen myynnistä. Helsingin ja Etelä-Suomen taajamaliikenteen lähijunissa lipunmyynti loppui kokonaan jo vuonna 2017

Suunnittele matkasi ruuhka-aikojen ulkopuolelle 

VR:n mukaan ruuhkapiikit ajoittuvat kaukoliikenteessä arkiaamujen ja -iltapäivien lisäksi perjantaille klo 14-18 ja sunnuntaille klo 17-21. 

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä matkustetaan eniten arkiaamuisin klo 6-9 sekä iltapäivisin klo 15-18.

Ruuhka-aikojen välttämisen lisäksi VR muistuttaa asiakkaita pitämään turvavälin muihin asiakkaisiin mahdollisuuksien mukaan. 

”Lipunmyynnin algoritmi maksimoi etäisyyden muihin matkustajiin. Jatkossa on mahdollista myös varata kokonainen hytti omaan käyttöönsä kaukoliikenteen junissa, samoin myös makuuhyttejä myydään yhden asiakkaan käyttöön. Ajamme edelleen runsaalla kalustomäärällä ja junassa on muihin liikennemuotoihin verrattuna reilusti tilaa ja siten väljempää matkustaa”, Simola kertoo. 

VR palaa junaliikenteen osalta lähes normaaliin 15. kesäkuuta lähtien. Samalla palaavat liikenteeseen yö- ja autojunat.