Uusimmat

Vr lisää junavuoroja kesäkuussa ¬ myös yöjunat palaavat

VR lisää junavuoroja 15. kesäkuuta alkaen. Samalla palaavat liikenteeseen yö- ja autojunat.

Kesäkuun puolivälin jälkeen VR liikennöi jo noin 85 prosenttia normaalista junaliikenteestä. Siihen asti liikenteessä on noin puolet normaaleista junavuoroista.

Etelän suurten kaupunkien Helsingin, Tampereen ja Turun lisäksi liikennettä lisätään esimerkiksi Kuopiossa, Jyväskylässä ja Kajaanissa.

Pohjanmaalla vuorojen määrä lisääntyy Oulussa, Kokkolassa, Seinäjoella ja Vaasassa. Esimerkiksi Kokkolassa pysähtyvien junien määrä lähes tuplaantuu kahteenkymmeneen vuoroon päivässä.

Yöjunien paluun myötä junalla pääsee jälleen myös Kemijärvelle ja Kolariin.

Lisäksi kesäsuosiossa olevat kohteet Hanko, Tammisaari ja Savonlinna palvellaan jälleen junilla bussikorvausten sijaan.

¬ Tarjoamme joustavuutta matkan suunnitteluun uudella lipputuotteella. Uudella avoimella lipulla on 6 kk käyttöaikaa ja sen voi valita haluamalleen reitille, vaikka matkustusajankohtaa ei tarvitse päättää heti, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

VR on valmistautunut asteittain vilkastuvaan joukkoliikenteeseen omalla suunnitelmalla. Toimenpiteet koskevat turvallista liikkumista, turvallista asiakaspalvelua ja turvallista työskentelyä.

¬ Olemme mm. siirtyneet junasiivouksessa desinfioiviin pesunesteisiin, tehostaneet kosketuspintojen siivousta ja hankkineet tehokkaan desinfiointilaitteen. On todella tärkeää, että asiakkaamme matkustavat vastuullisesti, pitävät turvavälit, välttävät ruuhka-aikoja mahdollisuuksien mukaan ja huolehtivat hygieniasta, sanoo Simola.