Uusimmat

Voigt Travel avasi lennot Hollannista Lapin kesään

Rovaniemen lentoaseman lähtöselvitys

Voigt Travel aloitti lennot Amsterdamista Rovaniemelle. Matkustajia saapuu Hollannista Rovaniemen lentoasemalle kahdesti viikossa heinäkuun loppuun saakka.

Voigt Travelin avaus on merkittävä Lapin kesämatkailulle, sillä ensimmäistä kertaa reittejä avataan kesäkaudella. Aiemmin pohjoisessa on avattu reittejä lähinnä talvikaudella.

– Hienon supertalven jälkeen Voigt Travelin lanseeraus on upea ensiaskel kesämatkustuksen kasvuun. Meillä on ilo toivottaa Hollannista saapuvat matkustajat lämpimästi tervetulleiksi pohjoisen Suomen suveen ja Rovaniemen lentoasemalle, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lennot operoidaan niin sanottuina kolmiolentoina. Kone lentää Amsterdamista Rovaniemelle ja jatkaa Tromssaan, jonne osa matkustajista jatkaa matkaansa Rovaniemen jälkeen Tromssasta kone palaa takaisin Amsterdamiin. Lentojen operaattorina on Transavia.

– Päätavoitteemme on kääntää Lappi ja koko Pohjois-Skandinavia ympärivuotiseksi lomakohteeksi, sanoo Voigt Travelin johtaja Cees van den Bosch.

Kymmeniä lentoja kesällä Lappiin

Voigt Travel on lentoineen tuttu näky Finavian lentoasemilla Lapissa. Yhtiö on operoinut Suomeen jo 13 vuotta ja se on tehnyt kesämatkoja aiemminkin. Talvikaudella 2016–2017 Voigtilla oli 60 charter-lentoa Lapin lentoasemille.

– Hollantilaismatkustajat etsivät uniikkia, turvallista ja koskematonta lomakohdetta. Suorien lentojemme ansiosta olemme jo saaneet muutettua mielikuvaa Lapin talvesta paljon positiivisemmaksi, mutta keskiyön aurinko yhä kuulostaa uskomattoman kaukaiselta heille, van den Bosch sanoo.

Voigt Travel on keskittynyt lähinnä pohjoismaisiin kohteisiin. Suomen-matkojen osalta yhtiö on Hollannin suurin matkanjärjestäjä.

– Neuvotteluiden alusta alkaen Voigt Travel on ollut erittäin kiinnostunut kehittämään Lapin alueen matkailua kesäkauden aikaan. Visit Arctic Europe -projektissa olemme tosi tyytyväisiä Voigtin uuteen charter-lentosarjaan, koska se tuo arvokasta kasvua alueen matkustajamääriin kesän 2017 aikana, sanoo projektipäällikkö Tero Rahikainen Lapin matkailuelinkeinon liitosta.

– Tämä avaus osoittaa, että Lapissa on vetovoimaa kesälläkin ja että olemme yhdessä luoneet matkailutuotteesta houkuttelevan. Me Finaviassa kiitämme Visit Arctic Europe -projektia merkittävistä panostuksista Amsterdamin-lentosarjan avaamisessa, johtaja Joni Sundelin sanoo.