Uusimmat

Viking Linen kaikki laivat palaavat liikenteeseen heinäkuussa

Viking Linen kaikki matkustaja-alukset aloittavat liikennöinnin 2. heinäkuuta. Helsinki – Tukholma reitin sijasta alukset liikennöivät Tallinnaan ja Ahvenanmaalle.

M/S Mariella liikennöi 2.7.‒9.8. Helsinki‒Tallinna-reitillä. M/S Cinderella palaa liikenteeseen Tukholma‒Maarianhamina-reitille ja tekee lisäksi erikoisristeilyjä Tukholmasta Visbyhyn.

M/S Amorella ja M/S Viking Grace liikennöivät Turku‒Ahvenanmaa‒Tukholma-reitillä, M/S Gabriella Helsinki‒Ahvenanmaa-reitillä ja M/S Rosella Maarianhamina‒Kapellskär-reitillä.

M/S Cinderella liikennöi jälleen Tukholma‒Maarianhamina-reitillä, lisäksi alus tekee useita erikoisristeilyjä Tukholmasta Visbyhyn elo-syyskuun aikana.

M/S Mariella Tallinnaan

M/S Mariella täydentää M/S Viking XPRS:n normaalia Helsinki‒Tallinna-aikataulua neljällä päivittäisellä vuorolla heinäkuun alusta 9. elokuuta saakka.

Tämä tarkoittaa, että Viking Linella on tänä kesänä Helsinki‒Tallinna-reitillä enemmän lähtöjä kuin koskaan aiemmin. Päivämatkalle voi lähteä aikaisella aamuvuorolla ja kotiin palata iltavuorolla, jolloin Tallinnassa jää runsaasti aikaa maissa. Näin myös reittimatkustajille on tarjolla paljon vuoroja.

Matkustajamäärät ovat kasvussa ja kesä on lisännyt odotetusti matkojen kysyntää.

–  On ilo nähdä ihmisten palaavan laivoillemme. Monipuolinen aikataulutarjontamme on otettu ilolla vastaan matkustajiemme keskuudessa. Lähimatkailu vetää jälleen ja uskomme, että kesästä tulee vilkas, sanoo Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Kun pandemiatilanne keväällä hetkellisesti rajoitti ihmisten matkustamista, Viking Linen laivat kuljettivat Suomen huoltovarmuuden kannalta elintärkeää rahtia.

–  Rahtiliikennettä on viime kuukausien aikana ollut runsaasti. Uskomme, että myös matkustajaliikenne alkaa nyt vilkastua vauhdilla. Olemme valmistautuneet perinpohjaisesti, jotta risteileminen olisi kaikille mahdollisimman turvallista.

Risteilyille otetaan normaalia vähemmän matkustajia ja laivoilla huolehditaan hygieniasta erityisen tarkasti. Arvostettu luokituslaitos Det Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL) on tänä keväänä myöntänyt kaikille Viking Linen aluksille ja terminaaleille My Care -menetelmän mukaisen verifioinnin. Se todistaa, että Viking Linella on sertifioitu kyky hallita ja ehkäistä infektioriskejä kuten covid-19-tartuntoja. Viking Line on maailman ensimmäinen varustamo, joka on saanut tämän tunnustuksen DNV GL -laitokselta.