Uusimmat

Viking Linelle katamaraani Tallinnan liikenteeseen – lisää lähtöjä

Katamaraanin tulon myötä Viking Line kuljettaa kesällä Helsingin ja Tallinnan väliä parhaimmillaan 12 kertaa päivässä. Uusi katamaraani Viking Faster liikennöi huhtikuusta lokakuulle.

Helsinki–Tallinna-reitti on suosituin reitti Itämeren laivamatkailijoiden keskuudessa. Monet suuntaavat Viroon työmatkalle tai ostoksia tekemään. Aiempina vuosina lisävuoroja on toteutettu M/S Mariellan ja M/S Gabriellan lisälähtöjen avulla.

Tänä vuonna tarjolla on entistä nopeampi vaihtoehto matkustaa Tallinnaan. Viking FSTR:n matka-aika Helsingistä Tallinnaan on tunti ja 45 minuuttia.

– Osa viettää mielellään aikaa laivalla, toiset taas tahtovat päästä perille nopeasti ja vaivattomasti. Yhä useampi suomalainen ja Suomessa käyvä turisti haluaa piipahtaa päiväreissulla Tallinnassa. Siksi päätimme kasvattaa kalustoamme pikavuoroaluksella, kertoo Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Työnteko onnistuu laivalla kätevästi – yläkannen ikkunanpuoleisten istuinten vieressä on pistokkeet tietokoneen lataamista varten. Vaikka Viking FSTR ajaakin reitin hujauksessa, aluksella voi tehdä ostoksia sekä viettää aikaa ravintolassa tai pubissa.

Laivassa on tilaa noin 850 matkustajalle ja kyytiin mahtuu kerrallaan 120 autoa. Laivalla on myös Club Lounge -ekstraluokka, jossa lipun hintaan kuuluu tarjoilu.

Tallinnasta matkaa voi jatkaa autolla Viron kiinnostaviin kohteisiin, vaikkapa Vihulan kartanoon viettämään spa-viikonloppua tai vierailemaan Itämeren syrjäisillä hiekkarannoilla. Viimeiset paluulähdöt Helsinkiin lähtevät illansuussa.

Keväällä ja syksyllä Viking XPRS:n neljän vuoron lisäksi Viking FSTR ajaa neljästä kuuteen vuoroa päivässä.

Heinäkuussa lähtöjä on yhteensä jopa 12 joka päivä, kun myös Helsinki–Tukholma-reitillä liikennöivät laivat Gabriella ja Mariella piipahtavat päivällä lisäksi Tallinnassa.