Uusimmat

Viking Glory saapui Turkuun juhlallisuuksien saattelemana

Viking Gloryn viisi viikkoa kestänyt kotimatka halki maailman merien huipentui sunnuntaina, kun alus lipui Ruissalon ohi Aurajoen suulle. Upouusi alus kiinnittyi ensimmäistä kertaa Turun sataman laituriin.

Viking Gloryn vastaanottivat Turun satamassa sunnuntaina tykkiryhmä Arma Aboan ampumat kunnialaukaukset, päiväilotulitus sekä laivaston soittokunnan juhlamarssit Ville Vikingin johdolla. 

Uusi laiva aloittaa liikennöinnin 1. maaliskuuta. Sitä ennen alusta varustellaan satamassa.

Viking Linen uusi lippulaiva kasvattaa matkustajakapasiteettia Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä kymmenisen prosenttia. Rahtia se kuljettaa jopa 60 prosenttia enemmän kuin edeltäjänsä.

– Kokemuksemme mukaan uusi alus kasvattaa koko reitin vetovoimaa ja matkustajamääriä. Ennen korona-aikaa kauttamme kulki yli kolme miljoonaa matkustajaa vuodessa, ja nyt ilmassa on runsaasti pandemian aiheuttamaa matkustuspatoumaa, Turun Sataman toimitusjohtaja Erik Söderholm sanoo.

Turun Aurajoen suulle on luvassa muutoksia vuoden 2025 lopulla, kun Viking Linelle ja Tallinkille valmistuu yhteinen terminaali. Samalla rahdin käsittely digitalisoidaan ja satamaan tulevia tie- ja raideyhteyksiä parannetaan.

Viking Glory on yksi maailman ilmastoviisaimpia matkustaja-aluksia

Viking Gloryssa ovat nestemäisellä maakaasulla (LNG) käyvät Wärtsilän 31DF-monipolttoainemoottorit. Ne mahdollistavat polttoaineen kulutuksen optimoinnin, eivätkä ne tuota lainkaan rikkipäästöjä. Myös hiilidioksidipäästöt ovat vähäisemmät dieselmoottoreihin verrattuna.

Optimaalisen rungon muotoilun ansiosta veden vastus kulussa on noin kahdeksan prosenttia pienempi verrattuna perinteistä potkuria käyttävään laivaan. Rungon muoto myös vähentää niin aallonmuodostusta kuin polttoaineen kulutustakin.

Viking Gloryssa on energiankierrätysjärjestelmä, joka muuntaa moottoreiden tuottamaa hukkalämpöä sähköksi. Järjestelmän odotetaan tuottavan jopa 40 prosenttia laivan matkustajatoimintojen sähköstä.

Uusi laiva on edelläkävijä myös LNG:stä tulevan hukkakylmän hyödyntämisessä. Hukkakylmää hyödynnetään kylmälaitteiden ja -tilojen jäähdytyksessä.

Viking Gloryn tyhjien hyttien valot sammuvat ja ilmanvaihdon sekä lämmityksen tehoa alennetaan automaattisesti. Dynaaminen ohjaussysteemi on suorassa yhteydessä varausjärjestelmään.