Uusimmat

Vastuullisen matkailun ohjeistus valmistui Lappiin matkaaville turisteille

Valokuvaaja: Terhi Tuovinen. House of Lapland Oy

Ohjeistuksesta löytyvät neuvot luonnossa liikkumiseen sekä palvelujen ja tuotteiden ostoon.

Samalla tarkoituksena on auttaa Lappiin saapuvia matkailijoita Lapin erityispiirteet huomioivan vastuullisen loman suunnittelussa ja toteutuksessa.

Matkailijat ovat entistä tietoisempia kulutusvalintojensa ja toimiensa vaikutuksesta matkakohteidensa ympäristöön ja paikalliseen väestöön. Lapin liitto kokosi yhteistyössä matkailutoimijoiden kanssa vinkkejä vastuulliseen matkailuun suomeksi ja englanniksi. 

” Nyt matkailun pikkuhiljaa avautuessa on selvää, että vastuullisuus on yhä tärkeämpää ja siihen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Lapin yhteisessä matkailumarkkinoinnissa vastuullisuusteema tulee olemaan vahvasti esillä kesän ja syksyn aikana. ” sanoo House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen  

Ohjeistuksella autetaan sekä matkailijoita että paikallisia 

Matkailu on Lapille tärkeä elinkeino, ja matkailun vastuullisuuden merkitys on tunnistettu Lapin herkän luonnon sekä alueen kulttuurien, ja paikallisten elintapojen hyvinvoinnissa.

Yritykset toimivat pääosin vastuullisesti, mutta matkailijoiden joukkoon mahtuu myös omatoimisia vierailijoita, joille ohjeistus tarjoaa vastuullisen matkailun vinkit tiiviisti ja helposti. Ohjeistuksessa kerrotaan muun muassa, kuinka yksityistapahtumia tulisi kunnioittaa ja kuinka liikkua reiteillä luonnossa.