Uusimmat

Unescon maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseo avautui kesään

Verlan puuhiomon ja paperitehtaan ympäristöön voi tutustua kesän ajan.

Vanha pahvitehdasmiljöö Verlankosken äärellä herää eloon tehdasmuseon opastetuilla kierroksilla. Vuonna 1972 avatussa Suomen ensimmäisessä tehdasmuseossa pääset tutustumaan puuhiomon ja pahvitehtaan mielenkiintoisiin vaiheisiin 1870-luvulta vuoteen 1964, jolloin tehtaan tuotanto päättyi.

Tunnelmaa täydentävät näyttelyt, ruukkikylän puodit, lounaskahvila ja viinipuoti. Verlassa voi nähdä myös esihistorialliset kalliomaalaukset.

Verlan kollamakasiinin eli pahvipaalien varaston UPM Biofore -näyttelyssä on esillä monia biotalouden innovaatioita. Näyttelyssä voi tutustua esimerkiksi hiilen kiertokulkuun sekä 3D-tulostettuun puutuoliin, jonka valmistamisessa on hyödynnetty robotiikkaa.

Teenystäviä ilahduttaa puupohjaisista materiaaleista rakennettu Biofore-teetalo. Näyttelyn lisäksi voi piipahtaa myös Aitassa Verlan rantapuistossa.

Verlasta lähtee myös kahden kilometrin pituinen polku, jossa voi tutustua hyvin hoidettujen metsien voimaan. Polun varrella voi tutustua eri kasvuvaiheissa oleviin metsiin ja monimuotoisuuden kannalta arvokkaisiin luontokohteisiin.

 UPM Biofore -näyttelyssä on esillä monia biotalouden innovaatioita

Verlan kylä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta, ja esimerkiksi Helsingistä Verlaan ajaa noin kahdessa tunnissa. Museo on auki syyskuun loppuun asti.