Uusimmat

Turun lentoyhteydet palautumassa pandemiaa edeltäneelle tasolle – AirBaltic liikennöi nyt isommalla Airbus-kalustolla

Turun lentoaseman matkustajaliikenne on syksyn myötä vilkastumassa, ja Air Baltic on aloittanut säännölliset lennot Turun ja Riian välillä. Myös Wizz Air lentää Turkuun.

Turusta lennetään Riikaan aluksi kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Lennot lähtevät aamulla klo 5.20, ja kone on perillä Riiassa klo 6.25. Lennoilta on hyvät jatkoyhteydet Air Balticin Euroopan lennoille.

Riiasta yhteys on keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, jolloin kone lähtee Turkuun illalla kello 23.30. Perillä Turussa kone on 00.35.

Reittiä lennetään jatkossa Airbus A220-300 -laivaston 145-paikkaisilla suihkukoneilla. 

– Olemme iloisia voidessamme palvella jälleen myös Turun seudun matkustajia ja tarjota kattavaa jatkolentoyhteyksien verkostoamme Riian lentoaseman kautta. Mikäli kysyntää riittää, voimme lisätä vuoroja reitille, kertoo AirBalticin Head of Sales Jan Nyholm

– On loistava uutinen, että lentoyhtiöt palaavat Turun lentoasemalle. Air Balticin suora reittiyhteys Riian ja Turun välillä on tervetullut. Monet jo kaipaavat matkustamista ja haluavat maailmalle pitkästä aikaa, sanoo Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen lentoasemayhtiö Finaviasta. 

Turun lentoasema on ollut avoinna koko pandemian ajan.

Wizzairin lennot kolme kertaa viikossa Puolan Gdanskiin ja kahdesti viikossa Pohjois-Makedonian Skopjeen, sekä Air Leapin lennot Turun ja Maarianhaminan välillä ovat jatkuneet lyhyitä katkoja lukuun ottamatta koko pandemian ajan.

Myös rahtiliikenne ja huoltovarmuuden turvaaminen ovat taanneet kentän pysymisen auki.

Lisää yhteyksiä on tulossa myöhemmin syksyllä, jolloin Wizzair on palauttamassa silloin lennot Kyproksen Larnakaan, Liettuan Kaunakseen ja Puolan Krakovaan. Tulossa on myös TUI:n ja Tjäreborgin lomalentoja Turusta.  

– Turun seudulle lentoyhteyksien palautuminen on tärkeää sekä vapaa-ajanmatkustamisen että erityisesti alueen liike-elämän näkökulmasta. Talouskasvun kiihtyminen ja alueen yritysten kilpailukyky tarvitsevat sujuvia lentoyhteyksiä ja kasvokkaisia kohtaamisia, Turun kaupungin elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen muistuttaa paikallisen kentän tärkeydestä.