Uusimmat

Turun Hamburger Börs -hotelli siirtyy Scandic-ketjuun

Turun keskustassa sijaitseva Hamburger Börs -hotelli siirtyy Scandic-hotelliketjuun. Hotelli sulkeutuu kesällä 2019 ja avautuu Scandic-hotellina vuonna 2021 peruskorjauksen jälkeen.

Vuonna 1895 rakennettu Hamburger Börs on toiminut hotellina ja ravintolana Turussa jo 113 vuotta.

Wallina Valtinin aikoinaan ostama historiallinen rakennus sijaitsee Turun parhaimmalla paikalla kauppatoria vastapäätä.

Tämänhetkinen vuokrasopimus hotellista loppuu kesäkuussa 2019, minkä jälkeen rakennus remontoidaan ja uudistetaan täysin. Scandicin tavoite on käynnistää hotellitoiminta vuoden 2021 alussa.

Hotellissa on 300 huonetta, kokoustiloja sekä 400 hengen juhlasali, ravintola ja baari. Lisäksi hotellissa on 150 asiakaspaikkainen kattoterassi baareineen.

– Odotamme innolla, että pääsemme jatkamaan ja kehittämään Hamburger Börsin perinteitä. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus meille, ja tulemme investoimaan paljon aikaa sekä rahaa, jotta historiallinen rakennus säilyttää arvokkuutensa. Suunnittelua tehdään yhdessä kiinteistönomistajan ja kaupungin kanssa, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

– Scandic on menestynyt hotellioperaattori, jolla on laaja kokemus isojen keskustahotellien operoinnista. Olemme tyytyväisiä, että teimme sopimuksen, joka vie meidät uuteen aikakauteen rakennuksen historiassa”, sanoo kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli LähiTapiolan Kiinteistövarainhoidosta.

Scandicilla on tällä hetkellä 27 hotellia Suomessa, joista kolme on Hilton-brändin alla. Suomen hotellimarkkinat kehittyvät positiivisesti, ja myös Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin Turun hotellibisneksessä on odotettavissa vahvaa kasvua.