Uusimmat

Turkish Airlines avasi suoran lentoyhteyden Rovaniemeltä Istanbuliin

Turkish Airlinesin Boeing 737-800 on laskeutunut Rovaniemen lentokentälle. Kuva: Visit Rovaniemi

Uusi reitti tarjoaa hyvän yhteyden Rovaniemelle noin 80:sta Turkish Airlinesin reittikohteesta.

Historiallinen ensimmäinen suora reittilento TK1749 Istanbulista Rovaniemelle laskeutui torstaina reilusti etuajassa. Boeing 737-800:n pyörät koskettivat kiitotietä kello 12.53, kun aikataulun mukainen saapumisaika olisi ollut 13.35.

Turkish Airlines lentää Istanbulin ja Rovaniemen väliä maaliskuun loppupuolelle asti kolmesti viikossa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Lento lähtee Istanbulista aamulla kello 09.50 ja paluulento Rovaniemeltä puolestaan lähtee kello 16.55. Yhteensä 2834 kilometrin pituiseen lentomatkaan kuluu aikaa hieman yli neljä ja puoli tuntia.

Uuden reitin myötä Rovaniemelle voi ensimmäistä kertaa matkustaa reittilennolla business-luokassa. Uuden reitin käyttäjiksi Turkish Airlines toivookin muun muassa Persianlahdelta tulevia matkustajia.

Tekstimainos: Etsi edulliset lennot Rovaniemi – Istanbul (Skyscanner)

Lentoyhteys tulee avaamaan uusia mahdollisuuksia Rovaniemen ja koko Lapin matkailulle. Istanbulin reitti yhdistää Rovaniemen 80 hyvän matkustusajan päässä olevaan kohteeseen maailmalla ja tarjoaa näin ollen erinomaisen saavutettavuuden.

– Uusia asiakkuuksia haetaan nyt Lähi-Idän kasvavilta markkinoilta ja Rovaniemen tarjontaa on jo esitelty matkanjärjestäjille muun muassa Bahrainista, Kuwaitista, Omanista ja Arabiemiraateista. Näille markkinoille Rovaniemi ja Lappi on täysin uusi arktinen ekslusiivinen kohde, sanoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Turkish Airlinesin toinen kohde Suomessa

Turkish Airlines aloitti lennot Suomeen vuonna 1988, jolloin yhtiö avasi reitin Istanbulista Helsinki-Vantaalle.

– Lentoverkostomme kattaa 317 kaupunkia 126 maassa ja täten kutsumme kaikki ympäri maailmaa kokemaan Rovaniemen Suomessa, sanoi Turkish Airlinesin hallituksen jäsen Orhan Birdal avajaislennon yhteydessä järjestetyssä seremoniassa.

Turkish Airlinesin lentoja Rovaniemen ja Istanbulin välille myydään sekä matkanjärjestäjien paketoimina, että yksittäisille matkailijoille.  Rovaniemeltä on talven ajan siten hyvä yhteys Istanbulin kautta esimerkiksi Aasian lomakohteisiin tai Turkin sisäisillä lennoilla vaikkapa Alanyan lähellä sijaitsevaan Gazipasaan.

Rovaniemen lentokentällä on avautunut Turkish Airlinesin lipputoimisto.