Uusimmat

TUIn hotellikonsepti Blue Star uusiutuu – vastuullisuus ja kestävä matkailu

Sitges. Kuva: TUI

Uudistettu Blue Star -hotellikonsepti tulee keskittymään enemmän kokemuksiin ja kestävään matkailuun.

 Kesä- ja talvikaudella asiakkaita palvelee viitisenkymmentä hotellia kolmessatoista eri maassa.

Tavoitteena on, että kaikki Blue Star -hotellit ovat ympäristösertifioituja vuoteen 2022 mennessä, kun tällä tavoitteeseen on päässyt noin 80 prosenttia konseptin hotelleista.

Hotelliyöpymisistä aiheutunut energiankulutus on jo nyt kompensoitu ja parhaillaan on käynnissä aloite kertakäyttöisten muovituotteiden poistamisen nopeuttamiseksi. 

Uusi Blue Star on suunniteltu luomaan yhteisiä kokemuksia.

”Hotellikonseptin päivityksen yhteydessä päätimme kiinnittää erityistä huomiota myös vastuullisuuteen. Kuka tahansa voi nyt osallistua eri tavoin paikallisen yhteisön toimintaan tai auttaa vaikkapa rannalla kilpikonnien kuoriutumisen aikaan”, sanoo TUIn myyntijohtaja Patrick Törn.

Paikallisesti tuotettua ruokaa kasvisvaihtoehtoineen

Ruoka ja ruokailu ovat yksi loman tärkeimmistä asioista. Blue Star -hotelleissa pyritään mm. vähentämään ruokahävikkiä ja yksi tulevaisuuden tavoitteista on käyttää ruokien yhteydessä hiilidioksidimerkintöjä, jotta asiakkaat voivat itse tehdä ilmaston kannalta järkevämpiä valintoja. Lisäksi se tekee kasvisruokavaihtoehdoista entistä houkuttelevampia.

”Blue Star -hotelleissa ruokien tulisi olla maukkaita, heijastaa paikallista kulttuuria ja niiden tulisi olla myös ilmaston kannalta järkevästi tuotettu, pohtii Patrick Törn.

Osana uudistusta hotelleissa kiinnitetään huomiota ruokahävikin vähentämiseen. Samalla yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa lisätään ja samalla tulee mahdolliseksi tarjota enemmän kasvisvaihtoehtoja.