Uusimmat

TUI aloittaa lomamatkojen ilmastokompensoinnin

Matkanjärjestäjä TUI alkaa ilmastokompensoimaan kaikkien pohjoismaalaisten asiakkaidensa lennot oman lentoyhtiön koneilla ja majoittumisen TUIn omissa hotelleissa.

Toukokuun alusta lukien TUI kompensoi matkojen päästöt vähentämällä sama määrä päästöjä muualla. 

Kompensointi tulee koskemaan yli 2000 lentoa ja yli 200 hotellia.

TUI on ensimmäinen pohjoismainen suuri matkanjärjestäjä, joka alkaailmastokompensoida järjestämiään lomamatkoja.

”Visioni on, että olemme ilmastoneutraaleja vuonna 2030”, sanoo TUIn Pohjoismaiden johtaja Alexander Huber.

Kompensaatio koskee kaikkia pohjoismaalaisia asiakkaita ilman, että siitä aiheutuu asiakkaalle lisäkustannuksia. Asiakkaat voivat nähdä, mitkä hotellit ja lennot on kompensoitu ja voivat valita yli 2000 lennosta ja 200 hotellista itselleen vastuullisen matkan.

TUIn kyselystä selviää, että reilusti yli puolet pitää tärkeänä tai erittäin tärkeänä, että matkanjärjestäjät tarjoavat mahdollisuutta ilmastokompensaatioon.

” Varmistamme, että sama määrä hiilidioksidia, mitä lento ja hotelli tuottavat, vähennetään toisessa paikassa. Tämä on seuraava askel koti kestävämpää matkailua ”, sanoo Alexander Huber, Managing Director ofTUI in the Nordics

Näin TUI ilmastokompensoi lomamatkat

TUI on valinnut yhteistyökumppanikseen South Polen, joka tukee Kioton pöytäkirjassa määriteltyjä YK:n Puhtaan Kehityksen Mekanismin (CDM) projekteja.

Projektit tuottavat energiaa auringosta, tuulesta, vedestä ja biokaasusta Intiassa, Thaimaassa ja Vietnamissa, alueilla joissa muuten olisi käytetty hiilienergiaa, joka aiheuttaa paljon kasvihuonepäästöjä.

TUIn tavoitteena on olla ilmastoneutraali matkanjärjestäjä vuonna 2030.

”Matkustaminen antaa mahdollisuuden viettää aikaa perheen kanssa, kokea uusia paikkoja ja kulttuureja. Samalla matkailu edistää työpaikkojen luomista ja paikallisten yhteisöjen kehitystä. Monissa maissa matkailu on yksi tärkeimmistä tulonlähteistä. Asiakkaamme haluavat jatkaa lomailua, jonka takia meidän on löydettävä kestävämpiä tapoja matkustaa ja kehitettävä tehokkaampia ratkaisuja tulevaisuudessa”, jatkaa Alexander Huber.