Uusimmat

Tjäreborg kesä 2019: Uutuuskohde Albania

Albania on Tjäreborgin kesän 2019 yksi uutuuskohteista. Joonianmeren rannalla sijaitseva Saranda on edullinen, ja monelle uusi matkakohde.

Albania on viime vuosina kehittänyt matkailupalveluita, ja ensi kesänä sinne tehdään valmismatkoja myös Suomesta.

– Vain muutama vuosi sitten Albanian-matkailu oli pienimuotoisempaa, mutta nyt sekä hotellit, ruoka että palvelut ovat kehittyneet paljon, sanoo Tjäreborgin viestintäpäällikkö Aura Soininen.

Maukas ruoka, kiinnostava historia, kaunis luonto sekä ihanat rannat ja Joonianmeren kirkas vesi tekevät Albaniasta mainion lomakohteen.

Tjäreborg järjestää matkoja Albaniassa Sarandan alueelle, ja majoituksen voi valita kuudesta eri hotellista. Kaikki hotellit sijaitsevat hyvällä paikalla, osa lähellä rantoja ja Sarandan pitkää rantakatua.

– Maan hintataso on kuitenkin alhainen, ja esimerkiksi herkullinen kala- ja äyriäispäivällinen paikallisine juomineen maksaa noin kaksikymmentä euroa, jatkaa Aura Soininen.

hSaranda on luonnonkaunis matkakohde

Sarandan kaupunki sijaitsee Albanian etelärannikolla, Korfun saarta vastapäätä. Kaupunki ulottuu lahden ja siten pitkän rantaviivan yli. Toisella puolella Sarandaa sijaitsevat rannat, ja toisella puolella ravintolat sekä yöelämä.

Rantakadulla voi tavata ihmisiä, lenkkeillä, seurata elämänmenoa sekä nauttia vaikkapa herkullisen lounaan tai virkistävän juoman. Saranda tarjoaa jokaiselle jotakin, ja maan sijainti Kreikan ja Italian välissä on erinomainen.

Ruokatarjonnan helmiä ovat tuore kala, äyriäiset sekä muut merenelävät sekä kreikkalainen salaatti. Hintataso on edullinen.

Lomalla voi osallistua monille retkille, kuten lähteä uimaan Ksamiliin, historiateemaiselle kävelykierrokselle Butrintiin tai Blue Eyen upeille lähteille.

Tjäreborgin valikoimaan kuuluu kuusi hotellia Sarandassa, aina yksinkertaisemmista majoituksista korkeatasoisiin hotelleihin.

Tjäreborgin Albanian-matkat toteutetaan lomalennoin Korfulle joka sunnuntai 12.5.-29.9.2019 välisenä aikana. Matkaan kuuluu puolen tunnin lauttakuljetus Korfulta Sarandaan.