Uusimmat

Tjäreborg ilmastokompensoi valmismatkojen lennot

Alanyan Sunprime C-Lounge oli paras Tjäreborgin Sunprime Hotels -ketjun hotelli kesällä 2018.

Matkanjärjestäjä Tjäreborg aloittaa valmismatkoihin liittyvien lentomatkojen ilmastokompensoinnin.

Jatkossa Tjäreborg ilmastokompensoi jokaisen asiakkaansa lentomatkan sijoittamalla projekteihin, joiden avulla vähennetään lentojen päästöjä vastaava määrä kasvihuonekaasuja toisaalla. 

Kompensoitavana on hiilidioksidin osalta 890 000 tonnia. Laskelmat perustuvat vuosina 2017 – 2018 kerättyyn lentojen päästödataan.

Ilmastokompensointi koskee kaikkia lentoja riippumatta siitä, onko kyseessä lomalento tai reittilento. Lennon polttoaineen palamisessa syntyvät hiilidioksidi- ja muut kasvihuonepäästöt korvataan investoimalla toisaalla esimerkiksi uusiutuvan energian tuotantoon, millä voidaan säästää vastaava määrä päästöjä.

Mainos: (Teksti jatkuu alla)Mainos päättyy

Kompensointi tapahtuu investoimalla vesihuoltoprojekteihin Gambiassa ja Itä-Afrikassa, vesivoimaan Sri Lankassa, tuulivoimaan Turkissa ja Intiassa sekä lisäksi puunistutusprojektiin Espanjassa.

Tjäreborgin ja Thomas Cook Northern Europen yhteistyökumppanina on kompensaatioratkaisuihin erikoistunut Natural Capital Partners, NCP.

Tuulivoimaa Turkkiin ja vettä Gambiaan

Turkissa käynnissä on Gold Standard-sertifioitu projekti, joka lisää tuulivoiman käyttöä uusiutuvana energian lähteenä. Lisäksi hanke luo työllistymismahdollisuuksia sekä edistää infrastrukstuurin kehitystä.

Vesihuoltohanke itäisessä Afrikassa parantaa puhtaan veden saantia ja sanitaatiota. Samalla se parantaa naisten ja tyttöjen asemaa, koska vedenhaku on yleensä naisten vastuulla. Hankkeessa käytetään paikallista tekniikkaa ja koulutetaan paikallista työvoimaa.