Uusimmat

The Local Culture Hostel & Café – boutique-hostelli avautui Jyväskylässä

Jyväskylän yläkaupungilla on avautunut kulttuuriteemainen boutique-hostelli ja kahvila. The Local Culture Hostel & Café toimii entisessä Jyväskylän yliopiston hallintorakennuksessa.

The Local Culture Hostel & Café toimii suojelussa museokiinteistössä, jossa 11 erilaista teemahuonetta tarjoavat kukin omanlaisensa elämyksen.

Asiakkaille on tarjolla majoitusta kahden hengen huoneista neljän ja kuuden hengen majoitussaleihin. Hostellissa on 28 vuodetta. Suihkutilat ovat majoittujille yhteiset ja sijaitsevat pohjakerroksessa.

Liinavaatteet sisältyvät majoituksen hintaan, mutta pyyhkeistä hotelli periin vuokraa, ja samoin pysäköinti on maksullinen.

Hostellin kiinteistöllä on rikas historia. Rakennus valmistui vuonna 1851 viljamakasiiniksi. 1900-luvun alkupuolella siitä tuli kirjasto, ja vuosikymmenien aikana tiloissa on ehtinyt toimia kolme kirjastoa. Uutta käyttöä kiinteistölle haettiin 1980-luvulla, jolloin tilat saneerattiin kotiteollisuusmuseon käyttöön. Ennen hostellia tiloissa ehti toimia vielä Jyväskylän yliopiston hallinto.

The Local Culture Hostel & Café aloitti toimintansa helmikuussa 2018.

Hostellin historia on esillä esimerkiksi huoneiden sisustuksessa. Esimerkiksi 1900-luvun alussa rakennuksen käyttöä suunnitelleen arkkitehdin Wivi Lönnin kädenjälki näkyy vahvasti hostellin rakennuksissa.

Huonevaraukset:
The Local Culture Hostel & Café