Uusimmat

Thaimaan Nakhon Si Thammaratin provinssi – luonnon ja kulttuurin paratiisi

Thaimaan eteläosassa sijaitseva Nakhon Si Thammaratin provinssi on valloittava vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat välttää liiankin suosittuja turistikohteita.

Provinssin pitkä rantaviiva Siaminlahdella on täynnä pitkiä ja kauniita rantoja, pilaamatonta vehreää metsää ja merkittävää kulttuuriperintöä. Nakhon Si Thammarat on todellinen piilevä helmi luonnon ja kulttuurin ystäville.

Alueen historia ulottuu 100-luvulle ja provinssia pidetään etelä-Thaimaan uskonnon ja kulttuurin keskuksena. Suurin osa vierailijoista ei kuitenkaan tule alueelle sen historian ja kulttuuriperinnön takia, vaan nauttimaan koskemattomasta luonnosta ja kauniista maisemista.

Nakhon on tänäkin päivänä kulttuurin keskus, erityisesti varjonukketeatterin alalla. Lisäksi alueella on monipuolista temppeliarkkitehtuuria ja kauniita rauhallisia rantoja.

Khanomin rauhalliset ja koskemattomat rannat

Khanomin voi sanoa olevan lähes täydellinen rantakohde, todellinen piilevä paratiisi, kaukana yöelämästä ja ostoskohteista. Nadan on yhdeksän kilometrin pituudellaan yksi Thaimaan pisimmistä rannoista. Lähellä on myös lyhyempi Nai Phlaon ranta, joka on yhtä rauhallinen ja vaikuttava.

Ao Thong Yee sijaitsee kolmen kilometrin päässä Nai Phlaosta ja on pienten vesiputousten ympäröimä vehreä alue. Kun kävelee Ao Thong Yeen merenrantakallioita, päätyy syrjäiseen poukamaan, jossa voi viettää aikaa rakkaimpiensa kanssa. Thong Chingin ranta sijaitsee Nadanista pohjoiseen ja se on unelmien täyttymys kaikille, jotka kaipaavat hiljaisuutta ja koskematonta luontoa.

Vaikuttavia luontoelämyksiä

Khanomin koskemattomien rantojen lisäksi alue on tunnettu vaaleanpunaisista delfiineistään. Ne viihtyvät yleensä tietyillä rannikkoalueilla ja niitä pääsee todennäköisesti näkemään, jos sopii retkestä paikallisten veneilijöiden kanssa.

Khao Luangin kansallispuistoon voi lähteä vaeltamaan ja katsomaan häikäisevän upeaa Krung Chingin vesiputousta. Puisto on tunnettu useista hienoista vesiputouksistaan. Mangrovemetsän halki voi kulkea kajakilla meloen ja erilaisia lintuja ja muita pieniä eläimiä tarkkaillen.

Kulttuuriperinteet ja varjonukketeatteri

Buddhalaisuuden historiaan ja kulttuuriperintöön voi tutustua Wat Phra Mahathatassa, joka on yksi Thaimaan vanhimmista ja tärkeimmistä temppeleistä. Kyseessä on maan eteläosien suurin temppeli ja sen uskotaan olevan yli 1000 vuotta vanha.

Lähellä on museo, jonka on perustanut etelä-Thaimaan varjonukketeatterin mestari Suchart Subsin vuonna 1987. Khun Suchart ja hänen perheensä ovat keränneet varjonukkeja Thaimaan eri alueilta ja muista maista, kuten Kiinasta, Kambodžasta ja Intiasta. Palkittu museo on saanut kehuja paikallisilta ja kansainvälisiltä tahoilta roolistaan muinaisen kansantaiteen säilyttäjänä ja taiteenalan opettajana.

Reittiohjeet

Autolla: Aja 780 kilometriä etelään Samut Sakhonin, Samut Songkhramin, Pretchaburin, Prachuap Khiri Khanin, Chumphonin ja Surat Thanin provinssien läpi – hieno tapa nähdä Thaimaata enemmänkin!
Lentäen: Nakhon Si Thammaratin provinssissa on lentokenttä, johon pääsee maan sisäisillä lennoilla (Nok Air ja Air Asia).
Junalla: Bangkokin rautatieasemalta lähtee pikajunia Nakhon Si Thammaratiin kaksi kertaa päivässä ja matka kestää 12–14 tuntia.
Bussilla: Bangkokin eteläisestä bussiterminaalista lähtee busseja, joilla matka kestää noin 12 tuntia. Minibusseja lähtee Surat Thanista, Phuketista ja Krabista.