Uusimmat

Täysin rokotetut matkustavat vapaasti EU:sta Suomeen – Finnair luopuu omista todistusvaatimuksista

Helsinki-Vantaan lentoaseman Länsiterminaali valmistui vuonna 2019. Länsiterminaali on non-Schengen-aluetta, johon saapuvat muun muassa kaukolennot sekä Iso-Britanniasta saapuvat lennot.

Uusi Suomen maahantulomalli avaa vapaa-ajan matkustusta Suomeen ja Suomesta.  

Uuden maahantulomallin myötä Finnair luopuu 12. heinäkuuta 2021 alkaen omista koronatodistusvaatimuksistaan Suomeen tulevilla lennoillaan.  

EU- ja Schengen-alueelta voi tulla Suomeen vapaasti 12. heinäkuuta lähtien ilman mitään erityisiä terveysturvallisuustoimia, jos matkustaja on on saanut molemmat koronarokotukset, sairastanut koronaviruksen puolen vuoden sisällä, tulee alhaisen ilmaantuvuusluvun maasta, tai on syntynyt vuonna 2006 tai sitä myöhemmin.   

Yhden rokotuksen saaneiden tulee käydä koronatestissä 72-120 tuntia maahantulon jälkeen, ja täysin rokottamattomilta edellytetään lisäksi ennakkotestitodistusta tai testiä maahan tullessa.  

– Uuden mallin mukaisesti viranomaiset tarkastavat koronatodistukset maahantulopisteissä, joten asiakkaidemme ei enää tarvitse esittää todistuksia Finnairille ennen koneeseen nousua, kun heidän määränpäänsä on Suomi, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt

Helsingistä kansainväliselle jatkolennolle siirtyvien matkustajien todistukset Finnair edelleen tarkastaa ennen koneeseen nousua.  

Välivaiheen 12. – 25. heinäkuuta 2021 aikana Finnair kuitenkin tarkistaa Suomeen tulevien matkustajien maahantuloedellytykset, kun lento lähtee maasta, josta maahantulo Suomeen on vielä rajoitettua. Tuona aikana sisärajatarkastukset ovat edelleen voimassa ja vapaa-ajan matkustus ei vielä ole sallittua kaikista EU- ja Schengen-maista.