Uusimmat

TAM Airlines ja US Airways liittyivät oneworld-alianssiin

TAM Airlines ja US Airways liittyivät maaliskuun lopussa oneworld-allianssiin, jolloin lentotarjonta laajeni entisestään Latinalaisen Amerikan alueella. Kahden lentoyhtiön liittyminen samana päivänä lentoyhtiöallianssiin on harvinaista ja tapahtui ensimmäistä kertaa oneworldin historian aikana.

– Näiden kahden uuden jäsenen myötä oneworldilla tulee olemaan kattavin tarjonta Latinalaisesta Amerikasta Yhdysvaltoihin sekä Eurooppaan, sanoi IAG:n toimitusjohtaja Willie Walsh.

TAM Airlines lentää 61 kohteeseen 16 maassa Latinalaisessa Amerikassa, USA:ssa sekä Euroopassa. Yhtiön laivastossa on 172 konetta ja se kuljetti vuonna 2013 yhteensä 37 miljoonaa matkustajaa.

US Airwaysin reittiverkostossa on yli 200 kohdetta 30 maassa ja yhtiöllä on yli 620 lentokonetta. Näistä kokonaan uusia kohteita oneworldin tarjonnassa on 50.

Viime vuonna yhtiö kuljetti 82,5 miljoonaa matkustajaa. Päivittäin yhtiöllä on 3200 lähtöä. US Airwaysin yhdistyessä American Airlinesiin uudella yhtiöllä on yli 1.500 lentokonetta ja vuosittainen matkustajamäärä nousee 190 miljoonaan matkustajaan.

US Airwaysin tärkeimpiä solmukenttiä ovat Charlotte, Philadelphia, Phoenix ja Washington DC:ssä sijaitseva Reagan National.

Jatkossa oneworld on alliansseista kattavin, TAMin ja muiden tulokkaiden myötä oneworldin palvelujen piiriin kuuluu noin 3 200 lentokonetta, lähes tuhat lentoasemaa yli 150 maassa, noin 14 000 lentoa päivässä ja 480 miljoonaa matkustajaa vuodessa.