Uusimmat

Tallinnan Skywheel – Euroopan ensimmäinen katolle rakennettu maailmanpyörä

Skywheel of Tallinn vie kävijät 120 metrin korkeuteen merenpinnasta, mistä on panoraamanäkymä pääkaupungin ylle.

Maailmanpyörä on osa Super Skypark -keskusta ja sijaitsee T1 Mall of Tallinn -ostoskeskuksen katolla. Maailmanpyörä on Tallinnan uusi maamerkki, jonka toivotaan lisäävän turismia Tallinnassa ja Virossa.

”Uskomme, että maailmanpyörä ja Super Skyparkin viihdekeskus ovat molemmat uudenlaisia ja ainutlaatuisia nähtävyyksiä pääkaupungissamme ja tuovat tänne paljon ulkomaisia kävijöitä, pääasiassa perheitä”, sanoo Super Skyparkia pyörittävän yrityksen toimitusjohtaja Alar Kajari

Maailmanpyörän perusgondoleihin mahtuu kuusi henkilöä, ja niihin pääsee myös pyörätuolilla. Yksi 27 gondolista on yksityinen VIP-gondoli, jossa saa yksilöllistä palvelua.

Normaali ajelu maailmanpyörällä kestää 12 minuuttia, minkä aikana pyörä tekee kolme kierrosta kaupungin yllä. Ajelu VIP-gondolilla kestää puoli tuntia. Super Skyparkin maailmanpyörän toteutti hollantilainen perheyritys Mondial Rides mittatilaustyönä.

”VIP-gondolin varanneiden asiakkaiden ei tarvitse seistä jonossa, vaan he voivat oleskella mukavassa kattokahvilassamme, kunnes heidät haetaan maailmanpyörään sovittuun aikaan. Gondoli on siihen mennessä valmisteltu asiakkaita varten, ja henkilökuntamme auttaa mielellään samppanjapullon avaamisessa”, kertoi Super Skyparkin markkinointijohtaja Tarvo Sarmet

Skywheel of Tallinn on avoinna joka päivä klo 10:00–22:00.