Uusimmat

Tallink Silja avaa Helsinki-Tukholma-reitin elokuussa

Liikennöinti aloitetaan ensin yhdellä aluksella, Silja Serenadella, joka liikennöi Helsingistä Tukholmaan joka toinen päivä. Laiva liikennöi Maarianhaminan kautta.

Tallink Silja keskeytti liikennöinnin Helsinki-Tukholma–reitillä maaliskuussa 2020 koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi.

Reitillä ei toistaiseksi ole liikennöity, koska matkustusrajoitukset Suomen ja Ruotsin välillä ovat olleet edelleen voimassa. Sekä Suomen että Ruotsin hallitukset ovat ilmoittaneet matkustusrajoitusten keventämisestä, minkä vuoksi tämä tärkeä meriliikenne kahden Pohjoismaan pääkaupungin välillä on mahdollista taas aloittaa.

– Vaikka olemme läpi pandemia-ajan liikennöineet Turusta Tukholmaan, on tärkeää palauttaa myös Helsingin ja Tukholman eli maiden pääkaupunkien välinen merireitti mahdollisimman pian. Myös turismia Suomen ja Ruotsin välillä on kaivattu pitkään, sillä sitä ei juuri maaliskuun 2020 jälkeen ole ollut, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Sisaralus Silja Symphony liikennöi elokuun loppupuolelle asti suosituilla Ruotsin sisäisillä reiteillä Tukholmasta Visbyhyn, Ystadiin sekä Härnösandiin Höga Kustenilla. Suunnitelmissa on palauttaa Silja Symphony omalle reitilleen tämän jälkeen. 

Silja Serenaden aikataulu 1.8.2021 alkaen:

  • Lähtö Olympiaterminaalista, Helsingistä klo 17.00
  • Saapuminen Tukholmaan klo 9.45 (paikallista aikaa)
  • Lähtö Tukholmasta klo 16.45 (paikallista aikaa)
  • Saapuminen Olympiaterminaaliin, Helsinkiin klo 10.00