Uusimmat

FAQ

Lennalomalle.com on omatoimimatkailijan uutis- ja linkkisivusto, jonka kautta voit etsiä edullista matkaa ja lukea uutisia omatoimimatkailuun liittyen. Sivuiltamme löytyvien matkatoimistojen hakukoneiden ja linkkien avulla voit varata itsellesi hotellit, lennot, hostelleja tai vaikkapa vuokra-auton. Jos haluat päästä hieman helpommalla, matkatoimistojen hakukoneet voivat koota sinulle sopivan paketin. Sivustomme on tarkoitettu matkailijalle, joka haluaa reissuiltaan enemmän, kuin mitä pakettimatka tarjoaa. Ei silti, tiedämme toki, että perusloma aurinkorannallakin tarjoaa piristävän tauon arjen kiireisiin.

Lennalomalle.com ei ole matkatoimisto eikä lentoyhtiö, eikä myy lentolippuja tai muitakaan matkaan liittyviä järjestelyjä. Sivuillamme on linkkejä matkanjärjestäjien varsinaisille sivuille. Kun sivuillamme oleva hakukone etsii sinulle mieleistäsi matkaa, siirryt aina yhteistyökumppanimme nettisivuille. Kaikki matkaan liittyvät varaukset tai muut hankinnat teet aina varsinaisen myyjän suojatuilla sivuilla. Lennalomalle.com ei kerää luottokortti- tai henkilötietoja, eikä luonnollisesti laskuta sinua sivuston käytöstä.

Onko teillä asiakaspalvelua?

Lennalomalle.com on omatoimimatkailijan uutis- ja linkkisivusto, emme ole matkatoimisto tai lentoyhtiö, eikä meillä siten ole jatkuvaa puhelinpäivystystä. Meille voi lähettää tiedotteita ja muuta sähköpostia osoitteella info (at) lennalomalle.com ja pyrimme vastaamaan mahdollisimman pikaisesti.

Mikäli asiasi koskee tekemääsi matkavarausta, maksua yms. matkaan liittyvää, käännythän sen matkatoimiston tai lentoyhtiön puoleen, josta olet matkan ostanut.

Lehdistötiedotteet

Matkailua koskevia lehdistötiedotteita voi lähettää osoitteeseen info (at) lennalomalle.com

Mitä on omatoimimatkailu

Omatoimimatka on matka, jossa olet varannut matkaliput (lento-, juna-, bussi- tai laivalippu tai niiden yhdistelmä) sekä majoituksen esimerkiksi internetistä, lentoyhtiöltä, matkatoimistosta tai suoraan hotellista ja määrittelet itse oman matkaohjelmasi. Omatoimimatkailijaa kutsutaan myös reppureissaajaksi, interrailaajaksi, reilaajat tai halpamatkailijaksi. nimityksiä voi olla useita.

Omatoimimatkoilla eivät ole voimassa yleiset valmismatkojen matkaehdot, joten rahojen takaisin saanti ongelmatilanteissa ei ole yhtä yksinkertaista. Myöskään matkan peruuttamis- tai myöhästymistapauksissa ohjeet eivät ole yhtä selvät kuin valmismatkoilla.

Lentojen ylivaraustilanteessa tai peruutuksissa säännöt ovat kuitenkin selkeät. Jos olet ostanut lentolipun, mutta lennolla ei ole paikkoja, saat lentolipun hinnan takaisin tai lentoyhtiö järjestää sinulle korvaavan lennon. Lisäksi lentoyhtiön on korvattava myöhästymisestä aiheutuneet ateria- ja puhelinkulut sekä järjestettävä tarvittaessa majoitus.

Lisäksi lentoyhtiön on tietyissä tilanteissa maksettava rahallinen korvaus, jos lento peruuntuu tai myöhästyy. Lisätietoja löydät Euroopan Kuluttajakeskuksen sivuilta:

http://www.kuluttajavirasto.fi/ecc/ -> Matkustaminen -> Lentomatkustajan oikeudet