Uusimmat

Suomalaisten suosituimmat lomakohteet kesällä 2022

Symin satama Kreikassa

Pääsiäisen jälkeen lomamatkoja on varattu ennätystahtiin, ja suosituimpien lomakohteiden listalla on perinteisiä Välimeren kohteita. Apollomatkojen suosituin kohde on Kreikka.

Perinteisten lomakohteiden lisäksi nyt kiinnostavat myös yhdistelmälomat Kreikan saaristossa.

Kesälomia varataan nyt poikkeuksellisen ripeään tahtiin, eniten sitten vuoden 2019.

– Tällä hetkellä lomia myydään eniten kesän suosituimmille lomaviikoille ja erityisesti Välimerelle, sanoo Apollomatkojen Satu Kontulainen.

Kreikka on kesän ykkönen

Kreikka erottuu kesän kohteista selkeänä suosikkina. Rodos, Kreeta sekä Pargan alue Kreikan mantereella ovat listan kärjessä, mutta myös Kreikan pienempien saarten suosio kasvaa.

Etenkin Kykladit kiinnostavat tänä vuonna, ja näyttääkin siltä, että vuodesta 2022 tulee vuosi, jolloin Kreikan saarihyppelyt tekevät paluun.

Kroatiassa puolestaan suosittua on saaristoristeilyn ja rantaloman yhdistäminen. Samalla lomalla yhdistyvät rento lomanvietto sekä elämykset Kroatian upeassa saaristossa.

– Turvallisuus on edelleen tärkeää, ja sen vuoksi valmismatka ja tuttu klassikkokohde ovat monelle se mieluisin tapa lomailla juuri nyt. Lomalta kaivataan samanaikaisesti myös uusia elämyksiä, joten yhdistelmälomat ja saarihyppely ovat täydellisiä lomamuotoja, Kontulainen kertoo.

Apollomatkojen lomakohteiden Top 5 – Kesä 2022

1. Rodos
2. Kreeta
3. Pargan alue
4. Makarskan riviera
5. Kykladien saaristo