Uusimmat

Suomalaisten suosikkikohteet 2018 ovat Málaga, Lontoo ja Bangkok

Lento- ja hotellihakukone momondon mukaan suomalaisten suosikkikohteet vuonna 2018 ovat Euroopassa.

Ainoan poikkeuksen tekee Bangkok, joka on listalla kolmanneksi suosituin kaupunkikohde.

Suomalaismatkailijoiden suosituin kaupunki on Espanjan aurinkorannikon keskus Málaga, jonne keskimääräinen hinta meno-paluulennoille Suomesta on 260 euroa.

Toiseksi suosituimpaan ja monipuoliseen kaupunkikohteeseen Lontooseen suomalaiset matkustavat ympäri vuoden, ja sinne lentää Málagaa edullisemmin – keskimäärin 158:lla eurolla.

Suomalaisten suosituimmat matkakohteen momondon lentohakujen perusteella

 1. Málaga  260 €
 2. Lontoo  158 €
 3. Bangkok  560 €
 4. Berliini  125 €
 5. Barcelona  195 €
 6. Amsterdam  171 €
 7. Tukholma  106 €
 8. Lissabon  279 €
 9. Rooma  211 €
 10. Praha  162 €

Kap Verde on tämän vuoden trendaavin kohde

Suomalaisten matkailijoiden trendaavat matkakohteet löytyvät tänä vuonna eri puolilta maailmaa, mutta erityisesti saarikohteet, kuten Kap Verde ja Malediivit ovat lisänneet suosiotaan.

Kap Verden saariryhmän lentohakujen määrä on noussut vuodessa 223 prosenttia, ja kolmantena listalla oleva Malediivit yltää myös huimaan 163 prosentin nousuun. Toiseksi eniten lentohaut kasvoivat Afrikan sydämessä sijaitsevaan Ruandaan. Myös Mauritius ja Sambia pääsivät listalle yhdessä Venäjän kanssa.

Vuoden 2018 edullisimmat lentokohteet suomalaisille

Budjettireissuja etsiville suomalaismatkailijoille on ollut tarjolla tänä vuonna useita alle 110 euron kohteita Euroopan sisällä, kun asiaa tarkastellaan keskimääräisten meno-paluulentojen hinnoilla.

Viidenkymmenen suosituimman matkakohteen joukosta edullisimmat lentokohteet suomalaisille matkailijoille ovat Kööpenhamina (96 €), Oslo (105 €) ja Tukholma (106 €). Pohjoismaisten kohteiden lisäksi listalle on yltänyt Puolan rannikolla sijaitseva Gdańsk.

Euroopan ulkopuolisista kohteista aurinkoista säätä tarjoileva Dubai on edullisin, jonne meno-paluulento maksaa keskimäärin 315 euroa.

Seuraavana listalla ovat New York ja Los Angeles, joihin lennot maksavat keskimäärin noin 500 euroa.

Suosituimmista kaupungeista myös Bangkok on edullisimpien lentokohteiden listalla – kaupungin suosion takana voikin olla sen edullisuus. Aasian kaupungeista edullisten kohteiden listalla ovat myös Singapore, Ho Chi Minh, Denpasar, Phuket ja Tokio.

– Kohteiden monimuotoisuus osoittaa, että suomalaiset ovat uteliaita ja seikkailunhaluisia matkustajia. On myös hienoa nähdä, että matkat suosittuihin kohteisiin, kuten New Yorkiin ja Bangkokiin, voivat olla myös suhteellisen edullisia, kertoo momondo.fin edustaja Mikala Riis Bagger.