Uusimmat

Sound of Lapland antaa Suomen Lapin äänimaisemat kaikkien nautittavaksi

Kuva: Harri Tarvainen

Suomen Lapin ainutlaatuista ja rauhoittavaa tunnelmaa tarjotaan koko maailman koettavaksi Lapin luonnonäänistä ja maisemasta tehtyjen tallenteiden avulla. 

Spotifyssa julkaistaan huhtikuun lopulla maailmanlaajuisesti ensimmäiset kolme Sound of Lapland -äänitettä, jotka vievät kuulijansa pohjoisen luonnon rauhoittaviin hetkiin.

Ensimmäiset Sound of Lapland -singlejulkaisut ovat osa syksyllä julkaistavaa, kahdeksan vuodenaikaa sisältävää SCAPES- albumia, jonka tarkoituksena on muistuttaa Lapin luonnon ympärivuotisesta terapeuttisesta vaikutuksesta.

Ensimmäisenä julkaistavat äänitallenteet vievät kuulijansa rentouttavalle sydäntalven mökkimatkalle Leville, marjanpoimintareissulle metsään Rovaniemelle sekä kokemaan tunturipuron rauhoittava äänimaailma Pallaksella. 

”Yksi nykypäivän suurimmista terveyshaitoista on alituinen äänisaaste, jota vastaan voi taistella hiljentymällä Lapin luonnollisen äänimaiseman äärelle. Luonnossa liikkuminen ja luonnollisten äänten kuuntelu inspiroi, rauhoittaa ja voimaannuttaa meitä suomalaisia ja äänten avulla voimme antaa edes osan tästä kokemuksesta myös niille, jotka Lapissa eivät ole vielä käyneet”, iloitsee House of Laplandin ohjelmapäällikkö  Katariina Imporanta.

”Lapin äänten kuuntelu paitsi tarjoaa breikin, vie kuulijansa muihin maisemiin ja rentouttaa, ja netoimivat myös luovuuden siemeninä, jotka toivottavasti itävät taiteeksi ja tulkinnoiksi. Sound of Laplandin tarkoituksena on synnyttää kiinnostusta ympärivuotista matkailudestinaatiotammekohtaan”, Imporanta jatkaa.

Luontokokemus on uutta luksusta

Luonnon terveysvaikutukset ovat kiistattomia ja rauhan sekä hiljaisuuden etsiminen on matkailussa selkeä trendi. Tutkimusten mukaan jo viidentoista minuutin kävely metsässä auttaa laskemaan stressitasoja ja keskittyminen luonnon hiljaisuuden keskellä on yksi vanhimpia meditoimisen muotoja. 

”Luonnossa oleskelu palauttaa tehokkaasti stressistä ja äänimaisema on keskeinen osa luontokokemusta. Luonnonvarakeskuksen meneillään olevassa tutkimuksessa olemme havainneet, että myös luontoäänet ja video tehostivat työstressistä palautumista jopa lyhyen toimistotauon aikana”, kertoo tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen Suomen Luonnonvarakeskuksesta. 

Lapin ääniä myös ammatti- ja kotikäyttöön

Äänen lisäksi Lapista on tallennettu myös ilmasta käsin ja 360-asteen kuvaustekniikalla videoita, joiden avulla kuuntelijat pääsevät Lapland.fi -sivuston kautta näkemään miltä luonto äänimaiseman takana näyttää. 

Spotifyn kautta kuunneltavien Sound of Lapland-äänimaailmojen lisäksi säveltäjille, äänisuunnittelijoille ja kaikille ääniä tarvitseville tarjotaan Lapland Sound Collection -äänikirjasto myös yksittäisistä Lapin äänistä.

Porokellon kilinää,nuotion räiskettä ja jopa hyttysten ininää voi vapaasti hyödyntää musiikkikappaleissa, mainoksissa, sisällöntuotannossa tai vaikkapa kuluttajien omissa kotivideoissa. Albumin ja äänikirjaston toivotaan tuovan inspiraatiota monipuolisesti paitsi luovaan työhön ja hauskanpitoon, myös kuluttajien henkilökohtaiseen meditaatioon.

”Lapin äänet ovat erittäin kiinnostava ja uudenlainen tapa brändätä Suomea ja niiden avulla pääsemme viemään Suomi-tietoisuutta uusia kanavia pitkin uusille kohderyhmille”, kertoo Visit Finlandin kansainvälisestä markkinoinnista vastaava Heli Jimenez.

Kuuntele täältä

Lapland Sound Collection löytyy osoitteesta: https://soundcloud.com/onlyinlapland

Spotify: https://soundcloud.com/onlyinlapland