Uusimmat

Silja Symphony palaa Helsinki-Tukholma –reitille pitkän tauon jälkeen

Silja Symphony palaa liikennöimään Helsinki-Tukholma-linjalle yli puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Ensimmäinen lähtö on Tukholmasta perjantaina 27.8.2021 ja Helsingistä lauantaina 28.8.2021.

Liikennöinti Helsinki-Tukholma –reitillä oli keskeytettynä koronapandemian aiheuttamista matkustusrajoituksista johtuen.

Sisaralus Silja Serenade palasi reitille elokuun alussa ja puolentoista vuoden tauon jälkeen molemmat laivat pääsevät kuljettamaan matkustajia sekä tärkeää rahtia suoraan Helsingistä Tukholmaan.

– Huomaamme matkojen varausmäärissä sekä nettisivujemme vierailumäärissä piristymisen merkkiä, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Schultsin mukaan varausten määrää lisää se, että yhä useampi on saanut jo molemmat koronarokotteet.

– Uskomme, että nyt kun yhä isompi osa suomalaisista on saanut kaksi rokotetta, uskaltavat hekin matkustaa ruotsalaisten, virolaisten ja muiden eurooppalaisten tapaan.

Kesällä molemmat laivat tekivät matkustusrajoituksista johtuen risteilyjä kotimaisiin kohteisiin: Silja Serenade liikennöi Helsingistä Maarianhaminaan tehden Päivä Maarianhaminassa -risteilyitä ja Silja Symphony teki risteilyjä Tukholmasta Visbyhyn, Ystadiin ja Höga Kustenille.

Matkustus Ruotsiin on helppoa rokotetuille

Ruotsiin pääsee matkustamaan Suomesta ilman todistuksia, testejä tai karanteenia, ja Suomeen pääsee kahdella rokotteella palaamaan vapaasti ilman testejä tai karanteeneja.

Lapsiperheille matkustus on myös sujuvaa, sillä vuonna 2006 tai sen jälkeen syntyneet lapset eivät tarvitse koronatestejä tai -todistuksia.