Uusimmat

Seurakunta tarjoaa matkailijalle vaihtoehtoja maailmalla

Suomalaiset turistipapit ja – kanttorit palvelevat myös ulkomailla suomalaisia matkailijoita ja pysyvämmin ulkomailla oleskelevia.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko toimii kaikkiaan 37 maassa tukena suomalaisille matkailijoille tai pysyvämmin ulkomailla oleskeleville.

Suomalaiset turistipapit ja -kanttorit työskentelevät kohteissa pääsääntöisesti lokakuusta pääsiäiseen asti.

Tunnetuimmat kohteet ovat Espanja ja Kanariansaaret, mutta matkailijoita palvellaan myös muun muassa Kreikassa ja Thaimaassakin. Lisäksi matkapapit käyvät joulun aikaan pitämässä jouluhartauksia ja suosittuja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia eri puolella maailmaa.

Monet hakevat ulkomailla ollessaan seurakunnalta hengellistä sisältöä, suomalaista yhteenkuuluvuutta ja keskusteluseuraa. Jumalanpalvelukset ja musiikkitilaisuudet ovat suosittuja suomalaisille matkaajille. Yli 100 suomalaisparia avioituu vuoden aikana ulkomailla turistikohteissa.

– Ulkomailla suomalainen lomailija hakee ulkosuomalaisseurakunnasta hengellistä osuutta. Kausimuuttaja kaipaa suomalaista yhteisöä, keskustelua ja laulua. He kaipaavat ihmisiä ympärilleen, sillä ei ole hyvä olla yksin, kirkon turistityön koordinaattori, pastori Bror Träskbacka toteaa.

Ulkosuomalaisseurakunta auttaa myös kriisitilanteissa. Oma äidinkieli on tärkeä osa tukiverkkoa maailmalla.