Uusimmat

Scandic avaa Helsingin keskustaan uuden kokoushotellin

Scandic Avenue

Scandic Avenue avautuu vuonna 2022. Hotelli sijaitsee Annankadulla, Vanhan Kirkkopuiston laidalla Helsingin ydinkeskustassa.

Scandicin mukaan uudesta hotellista tulee Helsingin keskustan suurin kongressihotelli, johon tulee 350 hotellihuonetta.

Lisäksi hotelliin rakennetaan 2 000 neliötä kokous- ja tapahtumatilaa sekä ravintola ja baari. Hotellilta on vain kävelymatka metro- ja juna-asemille.

Keskeisellä paikalla Vanhan kirkkopuiston laidalla Helsingin keskustassa sijaitsevan Annankadun kohteen nykyiset rakennukset on rakennettu vuonna 1920. Historiallisesti arvokkaan rakennuksen julkisivun selkeät ja tunnistettavat koristeet hyödynnetään hotellin identiteetin rakentamisessa. 

Tällä hetkellä kiinteistössä toimii Euroopan kemikaalivirasto ECHA, jonka vuokrasopimus päättyy vuoden lopussa ja virasto muuttaa uusiin tiloihin.

Ensi vuoden alussa kiinteistössä alkaa mittava peruskorjaus, jossa rakennus modernisoidaan vastaamaan nykyaikaisia teknisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja. Kunnostustyöt valmistuvat vuonna 2022.

– Annankatu 18 on Varmalle historiallinen osoite, sillä useissa vaiheissa laajennettu kiinteistö on toiminut pitkään myös Varman omassa käytössä. On hienoa, että voimme peruskorjata kohteen uuteen arvoiseensa käyttöön hotelliksi, joka tuottaa meille pitkäjänteistä vakaata vuokrakassavirtaa, sanoo Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Scandicin mukaan Helsingin keskustassa on kysyntää kokous- ja tapahtumahotellille.

– Helsingin ydinkeskustasta on puuttunut kokous- ja tapahtumahotelli. Scandic Avenue pystyy palvelemaan Helsingin kasvavia matkailijamääriä samalla, kun saamme avatuksi keskeiselle sijainnille uudenlaisen tapahtumapaikan, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.