Uusimmat

SAS aloittaa uudelleen Oulun ja Tukholman väliset lennot

Scandinavian Airlines aloittaa uudelleen suorat lennot Oulun ja Tukholman Arlandan välillä.

Suorat lennot alkavat 5. marraskuuta ja lentoja on neljästi viikossa.

Uusi reitti palvelee työmatkustajien lisäksi viikonlopun viettoon Tukholmaan lähteviä, sillä lentopäivät ovat maanantai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntai.

Yhtiö lentää reittiä 90-paikkaisella CRJ 900 -konetyypillä. Lentoja operoi SAS:n alihankkija Cityjet.

Oulun ja Tukholman välillä on lennetty aiemminkin suoria lentoja. AirBaltic lensi reittiä 2000-luvun alkupuolella ja sen jälkeen lentoja yritti Blue1 SAS:n lukuun. Edellisen kerran Oulusta pääsi Ruotsin pääkaupunkiin suorilla reittilennoilla vuonna 2014.

– Olemme mielissämme, että SAS kasvaa edelleen Suomessa ja avaa uuden reitin Oulusta Tukholman Arlandaan marraskuussa 2018. Olemme työskennelleet yhteistyössä BusinessOulun ja SAS:n kanssa palauttaaksemme tämän suoran reitin tukemaan Oulun alueen kasvua, sanoo Finavian reittikehityksen johtaja Petri Vuori.

Matkustajamäärät Oulun lentoasemalla ovat olleet tänä vuonna kasvussa ja saavuttavat miljoonan matkustajan rajapyykin.

Uusi yhteys avaa huomattavan määrän jatkoyhteyksiä Oulusta Pohjosmaihin, Eurooppaan ja SAS:n kaukokohteisiin.

– Uudelleen aktivoitava yhteys liittää lentokentän osaksi SAS:n verkostoa ja parantaa merkittävästi matkustajien yhteyksiä Oulusta muualle Pohjoismaihin, Eurooppaan ja kauemmaskin. Samalla se tarjoaa kansainvälisille matkustajille uuden reitin Ouluun. Uskomme yhteyden luovan myös luontaista uutta liiketoimintaa, tutkimus- ja kehitysyhteistyötä sekä koulutuskontakteja Tukholman ja Oulun välillä, visioi markkinointipäällikkö Pauliina Pikkujämsä BusinessOulusta.

Tulevan Tukholman-reitin lisäksi Oulusta pääsee edelleen myös suorilla Arctic Airlinkin reittilennoilla Tromssaan sekä Luulajaan, mistä yhteys jatkuu aina Göteborgiin asti. Oulusta Helsinkiin lennetään jopa 17 vuoroa päivässä.