Uusimmat

SAS aloittaa lennot Houstoniin

SAS aloittaa syksyllä suorat lennot Norjan Stavangerin ja Yhdysvaltojen Houstonin öljykaupunkien välillä. Kuudesti päivässä lennettävä reitti tarjoaa jatkoyhteyksiä myös muualta Skandinaviasta.

– Reitti on räätälöity alueiden erityistarpeiden mukaan, sanoo SASin toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

Stavangerista on yhteys Pohjanmeren öljykentille ja kaupungissa sijaitsee Norjan öljyhallinnon keskusvirasto ja useiden öljy-yhtiöiden konttoreita.

Houston puolestaan on Yhdysvaltain Texasin osavaltiossa sijaitseva kaupunki, jossa on merkittävää öljyteollisuutta.

SAS aloittaa lennot Stavangerin ja Houstonin välillä 20. elokuuta, juuri Stavangerissa järjestettävän Offshore Northern Seas -kongressin ja öljyalan näyttelyn edellä. Reittiä operoidaan poikkeuksellisesti kapearunkoisella Boeing 737-700-kalustolla, joka on räätälöity SASin kaukolentojen liikemiesluokan konseptin mukaiseksi. Koneessa on 44 business-luokan paikkaa.

Aikataulu mahdollistaa hyvät yhteydet sekä Skandinaviasta että Houstonista myös Star Alliancen jatkolennoille molemmin puolin Atlantia.

– Houstonista on yhteksiä etelään ja länteen, esimerkiksi Meksikoon, Los Angelesiin, Dallasiin ja Phoenixiin, jatkaa Gustafson.

Lennoista vastaa PrivatAir, joka operoi reittiä SASin lukuun. Yhtiö varustaa Boeing 737-700-koneen SASin vaatimusten mukaiseksi ja koneeseen tulee myös SASin väritys ja logo.