Uusimmat

Ryanairin uusi reitti Lappeenrannasta Berliinin avaa kymmeniä jatkoyhteyksiä Eurooppaan

Halpalentoyhtiö Ryanair aloittaa huhtikuussa Lappeenrannasta lennot Berliiniin.

Ryanair alkaa lentää lentää Lappeenrannasta suoraan Berliiniin Schönefeldin kentälle maanantaisin ja perjantaisin. Muut samoihin aikoihin avautuvat reitit ovat Milanon Bergamo, jonne lentoja on keskiviikkoisin ja lauantaisin, Ateenaan keskiviikkoisin sekä Thessalonikiin torstaisin.

Berliini tarjoaa halpalennoilla matkustaville runsaasti vaihtoehtoja jatkaa matkaa Keski-Eurooppaan. Schönefeldin kenttä sijaitsee Berliinin eteläisellä rajalla Brandenburgissa, ja sieltä operoi useita halpalentoyhtiöitä, kuten easyJet, Condor, Pegasus Airlines, Wizz Air ja WOW Air.

Schönefeldistä junalla Berliiniin tai jatkolennoilla Keski-Eurooppaan

Schönefeldin kentältä on hyvä yhteys Berliinin keskustaan busseilla, junilla tai taksilla. Taksit lähtevät terminaalin edestä, ja rautatieasema sijaitsee kolmen minuutin kävelymatkan päässä terminaalista.
Junat keskustaan lähtevät keskimäärin 10 minuutin välein. Asemalta lähtevät S-Bahnin linjat:
S9 (Spandau – Charlottenburg – Zoologischer Garten – Hauptbahnhof – Friedrichstraße – Alexanderplatz – Ostbahnhof – Schöneweide –  Adlershof – Flughafen Schönefeld) ja
S45 (Südkreuz – Neukölln – Baumschulenweg – Schöneweide – Adlershof – Flughafen Schönefeld).

Katso Schönefeldtin lentoaseman julkaisema video siitä, miten matkustajat Berliinin keskustan ja lentoaseman välillä.

Berliinin Schönefeld on myös merkittävä lentoliikenteen solmukeskus, josta on yhteyksiä useilla lentoyhtiöillä lähes mihin tahansa Keski-Euroopassa. Esimerkiksi Ryanair operoi Schönefeldistä 27 maahan. Lappeenrannasta on siten Berliinin kautta yhteys muun muassa Lissaboniin, Tenerriffalle, Malagaan, Maltalle ja useisiin Välimeren kohteisiin.

Majoitu lentokenttähotellissa aamulennolle

Osa Berliinin Schönefeldin lennoista lähtee varhain aamulla, jolloin matkustajan kannattaa majoittua terminaalin lähellä sijaitsevaan lentokenttähotelliin. Samoin on tilanne, jos lento saapuu myöhään illalla tai yöllä.

Schönefeldtin kentän lähellä on useita lentokenttähotelleja ja hostelleja, joissa voi majoittua edullisesti. Terminaalia lähimmät lentokenttähotellit ovat
IntercityHotel Berlin Brandenburg Airport, joka sijaitsee 400 metrin päässä terminaalista, sekä parin kilometrin päässä sijaitseva Holiday Inn Berlin Airport – Conference Centre. Lentokenttähotelleja voi varata esimerkiksi booking.com -sivuston kautta.