Uusimmat

Ryanair aloittaa Suomen lennot uudelleen aikaisintaan heinäkuussa

Ryanair arvioi, että lentojen palaaminen vuoden 2019 tilanteeseen kestää ainakin kaksi vuotta.

Ryanair alkaa palauttaa reittejä aikaisintaan heinäkuussa. Syyskuuhun asti yhtiö arvioi lentävänsä vain puolet kesälle suunnittelemistaan lennoista.

Yhtiö on siten lykännyt kuukaudella alkukuussa julkistettua palautussuunnitelmaa, jonka mukaan lennot alkaisivat kesäkuussa.

Yhtiö arvioi, että palautuminen koronakriisiä edeltäneetseen normaalitilaan voi kestää jopa pari vuotta, eli käytännössä kesään 2022.

Ryanairin ja Lauda Airin reitit Lappeenrannasta ja Tampereelta

Ryanair ei ole vielä ilmoittanut, palauttaako se osan vai kaikki reitit, kun Suomen-lennot alkavat uudelleen.

Lappeenranta – Berlin

Lappeenranta – Berlin
Lappeenranta – Budapest
Lappeenranta – Milano Bergamo
Lappeenranta – Wien
Tampere – Budapest
Helsinki – Wien

Ryanair suunnittelee irtisanomisia ja tukikohtien sulkemisia

Vähentyvä lentäminen merkitsee käytännössä myös sitä, että yhtiö lykkää uusien lentokoneiden toimituksia jopa parilla vuodella.

Samalla Ryanair keskittää lentokoneita nykyistä harvempiin tukikohtiin. Tällä hetkellä yhtiöllä on eri puolilla Eurooppaan 82 tukikohtaa, joihin on sijoitettu koneita ja henkilökuntaa.

Yhtiö on aloittanut neuvottelut joidenkin tukikohtien sulkemisesta. Samalla se aikoo vähentää noin 3 000 työpaikkaa. Vähennykset koskevat lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa.

Lauda Airin toiminta voi päättyä

Ryanair on ilmoittanut harkitsevansa Lauda Airin tukikohdan sulkemista Wienissä, mikäli yhtiö ei pääse sopimukseen ammattiliiton kanssa palkkojen leikkauksista ja uudesta työsopimuksesta. Ryanairin asettama määräaika on 20. toukokuuta.

Ryanairin mukaan Wienin tukikohdan sulkeminen merkitsisi Lauda Airin toiminnan päättymistä. Tuolloin Ryanair jatkaisi toimintaa omilla Boeing 737-koneilla ja omalla henkilökunnalla. Tällä hetkellä Lauda Air operoi Airbus-kalustolla.