Uusimmat

Suomen suurin maisemagondoli valmistui Rukalle

Rukan hiihtokeskuksessa on otettu käyttöön maisemagondoli Village-2-Valley. Tunturin ylittävä sekä länsi- ja itä-kylät yhdistävä hissiyhteys mahdollistaa uusia asioita hiihtokeskuksessa niin laskijoille, jalankulkijoille kuin pyöräilijöille.

Juuri kyläkeskusten väliseen liikkumiseen uusi gondoli vastaa merkittävästi.

Aikaisemmin Vuosselin puolella majoittujien on täytynyt kulkea jollain välineellä teitä pitkin etupuolen palveluiden äärelle, kuten SkiBussilla, autolla tai taksilla. Maisemagondoli mahdollistaa autottoman liikkumisen ja luontoelämykset myös ei-laskeville asiakkaille ympäri vuoden.

– Nyt Länsi-Rukan kävelykylän ja rakentuvan Ruka Valleyn väliä voi kulkea gondolilla jalkaisin, pyörätuolin tai lastenkärryjen kera ja esimerkiksi kaupassa voi käydä jalan tai perheen kanssa iltaa viettämässä ravintolassa. Länsikylän palvelut tulevat siten lähemmäksi itäpuolella majoittuvia, mikä on iso uusi kehitysaskel kokonaisvaltaiseen asiakaskokemukseen alueella, Rukakeskuksen rinne-elämyksen kehittämisestä vastaava Otto Lintunen kertoo.

Gondoli pyörii aluksi rinteiden aukioloajan mukaan, mutta joulusta lähtien se tulee pyörimään iltaisin aina kello 23:00 saakka.

– Se on merkittävä muutos liikkumista ajatellen. Ja kun kyseessä on Suomen korkein gondoli, niin esimerkiksi iltaisin voi käydä katsomassa pimeneviä kaamosmaisemia tai vaikka revontulia rinnevalojen pimennyttyä, Lintunen suunnittelee.

– Lasketteleville asiakkaille suurin hyöty on se, että Rukan kylästä pääsee nyt vaivatta yhdellä istumalla, alle seitsemässä minuutissa Vuosselin ja Family Parkin helppojen rinteiden ääreen.

Gondoli kuljettaa parhaimmillaan 6,6, metrin sekuntivauhtia Saaruan huipun yli ja takaisin, pysähtyen myös Saaruan huipulla. Ruka Valley –kyläkeskittymään on jo rakenteilla uusi Ski-Inn Hotelli RukaValley ja valmista pitäisi olla jouluksi 2019.