Uusimmat

Qatar Airways laajentaa reittiverkostoa – lomalle kaukokohteisiin

Kuva: Münchenin lentoasema

Qatar Airways lentää kolme kertaa viikossa Helsingistä ja päivittäin Kööpenhaminasta, Oslosta ja Tukholmasta.

Qatar Airways on ainoa Persianlahden lentoyhtiö, joka operoi lentoja neljästä Pohjoismaisesta kaupungista. Qatarin kotikentän Dohan kautta on yhteys upeisiin rantalomakohteisiin.

Tällä hetkellä maailmalla on tavallista vähemmän turisteja kilpailemassa täydellisestä kuvasta, joten nyt on myös paras aika lähteä kaikkien aikojen safarimatkalle ja kokea henkeäsalpaava auringonlasku savannilla tai nähdä leijona ja sarvikuono luonnollisessa ympäristössään.

Qatar Airways lentää 11 kertaa viikossa Dar Es Salaamiin ja 14 kertaa viikossa Nairobiin. Nämä kaupungit toimivat porttina maailmankuuluihin Kenian ja Tansanian safarikohteisiin.

Seikkailunhaluisia matkustajia varten Qatar Airways lentää päivittäin Kilimanjaron lentoasemalle.  Tällä kiipeilykaudella kävijöitä on luultavasti tavallista vähemmän, joten innokkaat vaeltajat voivat kokea luonnon todellisen ihmeen ylhäisessä yksinäisyydessään.

 Intian valtameren unelmakohteet

Intian valtameren turkoosi vesi ja alueen lomakohteet tarjoavat ikimuistoisia lomakohteita. Qatar Airways lentää päivittäin Malediiveille, kolme kertaa viikossa Seychelleille 15. lokakuuta alkaen, ja neljä kertaa viikossa Sansibariin.

Qatar Airwaysin business-luokan Qsuite-matkustamo

Terveys turvataan lennoilla

Koronapandemian alkamisen jälkeen Qatar Airways on lentänyt koko ajan vähintään 30 kohteeseen ja keskeytyksettä viiteen maanosaan.

Qatar Airwaysin matkustajia ja matkustamohenkilökuntaa koskevat turvatoimet sisältävät henkilönsuojaimet (PPE) matkustamohenkilökunnalle sekä suojapakkaukset ja kertakäyttöiset kasvovisiirit matkustajille.

Business-luokan matkustajat Qsuite-matkustamolla varustetuissa lentokoneissa voivat nauttia paremmasta yksityisyydensuojasta, sillä istuimet sisältävät liukuvat suojaseinämät sekä mahdollisuuden käyttää ”Ei saa häiritä” -merkkivaloa.

Qsuite-matkustamoja on lennoilla yli 30 eri kohteeseen, kuten Lontooseen, Pariisiin ja Frankfurtiin. 

Joustavat lentoliput

Qatar Airways on laajentanut varauskäytäntöjään ja tarjoaa matkustajille entistä enemmän vaihtoehtoja. Lentoyhtiö sallii rajoittamattomat päivämäärämuutokset, ja matkustajat voivat muuttaa määränpäätään niin usein kuin haluavat, mikäli kohde on enintään 5 000 mailin päässä alkuperäisestä määränpäästä.

Lentoyhtiö ei veloita hintaeroja ennen 31.12.2020 tehdystä matkasta. Sen jälkeen sovelletaan hintasääntöjä. Kaikki viimeistään 31.12.2020 tehtäville matkoille varatut liput ovat voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä. 

Dohan lentoasema Qatarissa

Reittiverkostoa palautetaan ennalleen

Qatar Airways jatkaa lentämistä sopivalla kapasiteetilla kaikilla markkinoilla. COVID-19 vaikuttaa matkojen kysyntään, joten lentoyhtiö on päättänyt pitää Airbus A380s -koneensa maassa, sillä nykyisessä markkinatilanteessa niin suurten lentokoneiden lennättäminen ei ole kaupallisesti tai ympäristön kannalta järkevää.

Sen sijaan kaukoreiteillä Afrikkaan, Amerikkaan, Eurooppaan sekä Aasian ja Tyynenmeren alueelle lentävät Qatar Airwaysin 49 Airbus A350- ja 30 Boeing 787 -koneet.

Qatar pyrkii palauttamaan kansainvälisiä lentoja pandemiaa edeltävään tilaan mahdollisimman nopeasti. Yhtiö aikoo lentää yli 550 kertaa viikossa yli 85 kohteeseen kuudella eri mantereella.