Uusimmat

Qatar Airways jatkaa lentoja Helsinki-Vantaalle – Dohan kautta kotiutetaan suomalaisia kaukokohteista

Kuva: Münchenin lentoasema

Qatar Airways jatkaa kotiutuslentoja Helsinki-Vantaalle, ja tarjoaa näin Dohan kautta mahdollisuuden palata kotiin kaukokohteista.

Yhtiö on supistanut reittiverkostoaan, ja lentää kevään ajan noin 70 kentältä Dohaan, josta on edelleen yhteys Helsinki-Vantaalle.

Pohjoismaissa Qatar Airwaysin reittikohteina säilyvät Helsinki-Vantaan ohella Kööpenhamina, Oslo ja Tukholma.

Lentotarjontaa on kuitenkin supistettu niin, että kahden päivittäisen vuoron sijaan yhtiö lentää korkeintaan kerran päivässä. Joinakin viikkoina lentoja ei ole kaikkina päivinä.

Dohan kautta tapahtuvaan matkustamiseen liittyy kuitenkin matkustusrajoituksia. Vaihtomatkustaja ei voi poistua lentoasemalta, vaikka koneen vaihto venyisi tuntien mittaiseksi.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia Qatar Airways tarjoaa matkustajille mahdollisuutta siirtää varausta myöhemmäksi tai saada lipun hinnan takaisin.

Lentopäivää voi muuttaa maksutta, mikäli alkuperäinen lento on ennen 30. syyskuuta 2020. Lipun voi myös vaihtaa lentovoucheriin, jonka voi käyttää myöhemmin Qatar Airwaysin lennolla. Voucherin arvo on 10 prosenttia suurempi kuin alkuperäisen lipun arvo olisi ollut. Vaihtoehtoisesti matkustaja saa lipun hinnan takaisin.