Uusimmat

Porista alkavat lennot Helsinkiin ja Tukholmaan – kaupunki tukee miljoonilla

Nextjetin Saab 340-potkuriturbiinikone

Ruotsalainen lentoyhtiö Nextjet aikoo aloittaa lennot Porista Helsinkiin ja Porista Tukholmaan huhtikuussa 2017.

Nextjet Sverige AB suunnittelee sijoittavansa 33-paikkaisen Saab 340 koneen Poriin lentoja varten.

Nextjetin on määrä lentää arkipäivisin Porista Helsinkiin kolme ja Tukholmaan kaksi edestakaista vuoroa kello 6–22 välillä.

Lisäksi sunnuntaisin lennettäisiin molempiin kohteisiin yksi edestakainen vuoro. Suunnitellut lentoaikataulut mahdollistaisivat sujuvat vaihtoyhteydet Helsinki-Vantaalta ja Arlandasta sekä Euroopan että Aasian lennoille. Ne palvelisivat sekä liike- ja työmatkustajia että turisteja.

– Tavoitteena on, että saamme kumppanin, joka pystyy sitoutumaan alusta lähtien pitkäjänteiseen reittiliikennöintiin ja tiheään vuoroväliin, sillä lentoliikenteen uskottavuus ei enää kestä keskeytyksiä tai pitkiä kesätaukoja, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

– On selvää, että tällainen toiminta vaatii alussa sitoutumista ja merkittäviä markkinointipanostuksia niin kaupungilta kuin lentoyhtiöltäkin, jatkaa Hannus.

Nextjet Sverige AB on valmis solmimaan Porin kaupungin omistaman VisitPori Oy:n kanssa vähintään viiden vuoden pituisen sopimuksen lentoliikenteen harjoittamisesta ja siihen liittyvästä markkinointiyhteistyöstä. Suunniteltu VisitPori Oy:n markkinointipanos on yhteensä 3,5 miljoonaa euroa jakautuen vuosille 2017–2019.

Nextjet on lentänyt Pori – Arlanda -reitillä vuosina 2014-2015. Liikenteen alkaessa yhtiö palkkaa Poriin lennoista huolehtimaan myyjän sekä kolme lentokonemiehistöä.

– Lentokenttä olisi jatkossa auki koko päivän paitsi kaupalliselle lentoliikenteelle, myös Suomen Ilmailuopiston lentoliikenteelle. Sillä olisi ratkaiseva vaikutus Suomen Ilmailuopiston sekä sen yhteistyökumppaneiden toimintaan Porissa, Hannus sanoo.

Lentojen alkaminen edellyttää, että Porin kaupunginvaltuusto hyväksyy suunnitellun sopimuksen kokouksessaan 27. helmikuuta.