Uusimmat

Parhaat vinkit Turun kesäkaupunkiin

Kesäinen Turku on täynnä kulttuuria, historiaa ja herkuttelua. Kesän parhaat hetket voi kokea päivässä.

Turussa matkailija voi ihastella vaikkapa pieniä putiikkeja, mielenkiintoisia museoita ja tunnelmallisia kahviloita.

Tekemistä Turussa riittää, mutta kesäiseen kaupunkiin ehtii tutustua päivässä, kunhan suunnittelee etukäteen. Lue alta momondon vinkit kesäpäivän viettoon Turussa.

Turku on vanhin Suomen kaupungeista, ja sen pitkä historia myös näkyy katukuvassa. Suuntaa Aurajoen rantaan ja aloita kierros Luostarin välikadulta, joka on jäänne muinaisen Turun kapeista kujista. Katua pitkin pääset Vanhalle Suurtorille, joka oli keskiaikaisen Turun sydän.

Virittäydy tunnelmaan ja ihaile toria ympäröiviä historiallisia rakennuksia – Brinkkalaa, jonka parvekkeelta joulurauha joka vuosi julistetaan, tyylipuhdasta Hjeltintaloa, palatsimaista Juseliuksentaloa sekä Turun palossa vuonna 1827 tuhoutuneen raatihuoneen tilalle rakennettua Vanhaa Raatihuonetta.

Tärkeä kohde on myös Turun linna. Yli 700-vuotisen linnan muurien sisällä teet aikamatkan menneeseen. Lasten kanssa kannattaa osallistua opastetulle pikkuritarikierrokselle.

Viiletä pyörällä luonnon keskelle

Lyhyestäkin Turun-visiitistä on helppo ottaa kaikki irti kaupunkipyörän selästä käsin. Föli-fillareita pääsee käyttämään joko Turun seudun paikallisliikenteen kausikortilla tai rekisteröitymällä käyttäjäksi puhelinnumerolla.

Turun lähiympäristöstä löytyy useita luontokohteita. Jos aikaa on vain yhteen, suuntaa pyörän nokka kohti Ruissaloa.

Kauppatorilta polkee keskelle Ruissalon rauhoittavaa luontoa puolessa tunnissa. Ihaile saaren tammimetsiä ja 1800-luvun pitsihuviloita. Tai parkkeeraa rantakallioille katsomaan, kun risteilyalukset lipuvat ohi melkein kosketusetäisyydeltä – Ruissalossa rentoutuminen on parasta tekemistä Turussa.

Pyörällä pääsee myös Halistenkoskelle, joka on suosittu kalastuspaikka ja kaunis luontokohde. Halistenkoskella vanhassa puutalossa sijaitsee kesäkahvila Padolla, josta voit vuokrata kanootin ja suunnata ihastelemaan Aurajoen maisemia joelta käsin. Kahvila vuokraa myös SUP-lautoja ja järjestää erilaisia retkiä joelle.

Turun kulttuuritarjonta

Keskustasta löytyy gallerioita, taidenäyttelyitä ja installaatioita, joissa vierähtää helposti useampikin tunti.

Turun taidemuseossa keskittyy kotimaiseen taiteeseen. Museon kansallisromanttinen graniittilinna on upea ilmestys jo itsessään. Museon yhteydessä sijaitsee myös Café Victor, jossa kannattaa maistaa kaupungin parhaiksi kehuttuja korvapuusteja.

Aboa Vetus & Ars Nova -museossa on jännittävä yhdistelmä historiaa ja nykytaidetta. Voit tutkia maan alta esiin kaivettua rauniokorttelia ja ihailla vaihtuvia modernin taiteen näyttelyitä. Museorakennuksena toimii vuonna 1928 yksityisasunnoksi rakennettu Rettigin palatsi.

Kakolanmäki kuuluu Turun mielenkiintoisimpiin kohteisiin. Yli sata vuotta vankilana toimineen Kakolan ja Turun lääninvankilan rakennuksien surullinen ja samalla kutkuttava historia on vertaansa vailla.

Alue on saamassa uuden alun Turun trendikkäimpänä kaupunginosana, ja kesällä 2018 onkin viimeinen mahdollisuus nähdä aitoja vankilatiloja Turun lääninvankilassa ennen muutostöiden aloittamista.

x

Ilta jokirannan ravintoloissa

Turun sydän on Aurajokiranta, jonka varrelta löytyy viihdettä pimenevään iltaan.

Aurajoen jokilaivat täyttyvät kauniilla säällä herkuttelijoista ja juomien maistelijoista. Legendaarisin laivoista lienee Svarte Rudolf, joka huokuu entisaikojen laivaromantiikkaa.

Jos menojalkaa vipattaa, Aurajoen rannalta on helppo suunnata eteenpäin. Dynamo on Turun legendaarisin menomesta, jossa kannattaa käydä ainakin kerran elämässään.

Turussa on helppo yöpyä tyylillä vaikkapa 1900-luvun alussa rakennetussa jugendhuvilassa. Park Hotelin rakennus muutettiin hotelliksi 1980-luvulla.

Persoonalliset huoneet pursuavat posliiniesineitä, samettiverhoja ja muita muistomerkkejä kultaiselta 80-luvulta. Uniikissa hotellissa on kuitenkin perusasiat kunnossa, yöpyminen on helppoa ja aamiainen maittava.

Helppoutta ja hyvää sijaintia etsiville Radisson Blu Marina on erinomainen valinta. Sijainti Aurajoen rannalla on lyömätön, ja tänne on helppo tulla illanvieton jälkeen. Hotellin huoneet on lisäksi juuri uusittu.

Lento- ja hotellihakukone Momondo listasi Turun parhaat vinkit.