Uusimmat

Oulun lentoasemalta pääsee taas lentämään

Lentoliikenne Oulun lentoasemalta käynnistyy elokuun alusta, kun kiitotie peruskorjauksen jälkeen jälleen avataan.

Yörajoitukset kuitenkin jatkuvat vielä 13. elokuuta asti, mikä vaikuttaa päivän ensimmäiseen ja viimeiseen lentoon.

Oulun lentoaseman kesäliikenteeseen vaikuttaneen liikennealueremontin mittavin vaihe on nyt ohi. Remonttityöt ovat sujuneet suuresta työmaasta huolimatta ongelmitta ja aikataulussa.

1.-13.8. välisenä aikana liikennealueiden peruskorjaustyöt vaikuttavat vielä päivän ensimmäiseen Oulusta Helsingiin lennettävään vuoroosen sekä illan viimeiseen Helsingistä Ouluun tulevaan lentoon, jotka lennetään Kemi-Tornion lentoasemalta. Näille lennoille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Oulun lentoasemalta.

– Kiitotie, rullaustiet ja asemataso ovat saaneet kesän aikana Oulussa uuden asfalttipäällysteen. Samalla on uusittu valaistusjärjestelmää sekä parannettu rullausteitä niin, että laajarunkokoneet mahtuvat paremmin liikennöimään, kertoo Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen .

Peruskorjaustöitä tehdään kiitotien eteläpäässä vielä elokuun ajan, mutta 13.8. jälkeen ne eivät vaikuta enää liikenteeseen.

Oulun liikennealueiden remontti on Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017. Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema.