Uusimmat

Norwegian myy Argentiinan tytäryhtiön JetSMART Airlinesille

Kaupan myötä JetSMARTista tulee Argentiinan kolmanneksi suurin lentoyhtiö.

JetSMART ottaa Norwegian Air Argentinan toiminnot hoitaakseen välittömästi ja jatkaa NAAn reittien operoimista Aeroparquen lentoasemalta.

Norwegianin tavaramerkki tulee poistumaan kesään mennessä Argentiinan sisäisiltä lennoilta. Aluksi NAAn liikennöimät kolme Boeing 737-800 -konetta lentävät JetSMARTille siirtyviä reittejä, mutta koneet korvataan JetSMARTin omilla Airbus A320 -koneilla.

Samalla Boeing 737-800 -koneet palautetaan Norwegianin reittiverkostoon Euroopassa.

Norwegian Air Argentinan myynti parantaa Norwegian Air Shuttlen kannattavuutta.

­ – Tämä on tärkeä toimenpide kannattavuuden palauttamiseksi, sanoo Norwegianin vt. konsernijohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

Tekstimainos:Etsi edulliset lennot Helsinki – Buenos Aires (Skyscanner)

Norwegian karsii tappiollisia rönsyjä

Argentiinassa kahden vuoden ajan toiminut tytäryhtiö on ollut Norwegianialla tappiollinen.

–  Useimmat kustannukset ovat dollareissa, kun taas tulot saadaan pesoina. Peson jyrkkä heikkeneminen dollariin nähden on luonut merkittävän kuilun kustannusten ja tulojen välille, sanoo Norwegianin virkaatekevä konsernijohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

Yhdistyminen ei johda reittien karsimiseen Argentiinassa.

– Nyt kahdesta uusimmasta lentoyhtiöstä Argentiinassa tulee yksi yhdistetty ja vahvempi yksikkö. Yhdessä niillä tulee olemaan noin 10 prosenttia kotimaan markkinoista ja yhtiöstä tulee kolmanneksi suurin toimija maassa, Karlsen jatkaa.

JetSMARTilla on tavoite tulla johtavaksi ultrahalpalentoyhtiöksi Etelä-Amerikassa.

– Tämän sopimuksen ansiosta tarjoamme jatkossa edullisia lentoja asiakkaillemme sekä Aeroparquen lentoasemalta että El Palomarin lentoasemalta, sanoo JetSMARTin konsernijohtaja Estuardo Ortiz.

Norwegian jatkaa kaukolentoja Argentiinaan

Norwegian Air Argentina on lentänyt Argentiinan sisäisiä lentoja.

Norwegian jatkaa kaukolentoja Lontoon ja Buenos Airesin välillä. Näitä lentoja operoi Norwegianin Britannian tytäryhtiö Norwegian Air UK.

Norwegian Air Argentina lyhyesti:

Norwegian Air Argentina sai lentotoimiluvan tammikuussa 2018 ja aloitti lennot saman vuoden lokakuussa.

Yhtiön lentolaivastossa on kolme Boeing 737-800 -konetta ja 20 päivittäistä lentoa kahdeksalla reitillä Buenos Airesin Aeroparquen lentoaseman sekä Barilochen, Córdoban, Iguazún, Jujuyn, Mendozan, Neuquénin, Saltan ja Ushuaian välillä.

Kaikkiaan NAA on kuljettanut 973 000 matkustajaa.