Uusimmat

Norwegian haluaa rajoittaa käsimatkatavaroiden määrää – lisämaksu hyllylle asetettavista laukuista

Matkavarahyllylle asetettavista käsimatkatavaroista joutuu maksamaan lisämaksua Norwegianin lennoilla.

Norwegianin matkustajat voivat jatkossa tuoda matkustamoon vain yhden
laukun, joka asetetaan edessä olevan istuimen alle.

”Jos asiakas ei tarvitse muuta käsimatkatavaraa, hän voi varata LowFare-lippumme ilman lisäkustannuksia”, sanoo Norwegianin VP Product Management Cecilie Nybø Carlsen.

Ne matkustajat,  jotka haluavat ottaa mukaan matkustamoon myös matkatavarahyllylle sijoitettavan laukun, joutuvat maksamaan laukusta lisämaksun.

Samalla Norwegian on kasvattanut istuimen alle tulevan laukun kokoa.

Ruumaan kirjattavan matkavaran enimmäispaino on nostettu 20 kilosta 23 kiloon. Flex- ja Premium -lipuilla käsimatkavaran yhteenlaskettu paino nousee 10 kilosta 15 kiloon.

”On väärä oletus, että matkustamossa olisi tarpeeksi tilaa kaikkien matkustajien matkatavarahyllyille sijoitettaville käsimatkatavaroille. Useimmat lentokoneistamme kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on tilaa noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle”, sanoo Cecilie Nybø Carlsen.

Norwegianin käsimatkavarat eri lipputyypeissä

LowFare: Matkustajat, joilla on LowFare-lippu, voivat tuoda matkustamoon vain yhden istuimen alle sijoitettavan laukun.

Jos he haluavat tuoda useamman käsimatkatavaran, tulee heidän maksaa matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta, lisätä varaukseen kirjattava matkatavara tai valita toinen lipputyyppi.

Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran voi varata viimeistään neljä tuntia ennen lähtöä. Istuimen alle tulevan laukun enimmäispaino on 10 kiloa. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran hinta on lennosta riippuen 5–9 euroa.

LowFare+: Matkustajat, joilla on LowFare+-lippu, voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 10 kiloa.

Jos matkustamo on täynnä, LowFare+-asiakkaiden käsimatkatavara kirjataan portilla ruumaan meneväksi matkatavaraksi veloituksetta.

Ne, jotka haluavat varmistaa tilan käsimatkatavaroille matkatavarahyllyllä, voivat lisätä Priority Boardingin varaukseensa, jolloin he ovat ensimmäisten joukossa, jotka pääsevät koneeseen.

LowFare+-asiakkaat voivat ottaa mukaansa myös yhden kirjattavan matkatavaran, jonka enimmäispaino on 23 kiloa.

Flex/Premium/PremiumFlex: Matkustajat, joilla on Flex-, Premium- tai PremiumFlex -lippu, voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 15 kiloa.

Lisäksi Flex-, Premium- tai PremiumFlex -asiakkaat voivat ottaa mukaan kaksi kirjattavaa matkatavaraa, joiden molempien enimmäispaino on 23 kiloa.