Uusimmat

Norwegian avasi uuden tukikohdan Barcelonassa

Halpalentoyhtiö Norwegian laajentaa reittiverkostoaan Espanjassa. Yhtiö avasi huhtikuun alussa uuden miehistötukikohdan Barcelonassa, josta tulee yhtiölle tärkeä kaukolentojen solmukeskus. Myös reittien määrä Pohjoismaihin lisääntyy.

Uuden tukikohdan avaamisen myötä Norwegianilla on joka päivä suora lento Helsingin ja Barcelonan välillä.

Barcelona on Norwegian Air Shuttlen kuudes tukikohta Espanjassa. Aiemmin yhtiö on avannut baset Madridissa, Alicantessa, Malagassa, Las Palmasissa ja Teneriffalla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Barcelonan tukikohtamme on nyt toiminnassa. Kysyntä suorille lennoille Espanjan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Katalonian pääkaupunkiin, on suuri. Barcelona on myös strategisesti tärkeä meille, kun harkitsemme lentokenttää kaukolentotoiminnalle tulevaisuudessa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Barcelonan matkustajaluvut puhuvat puolestaan. Tämän vuoden maalis-lokakuussa Norwegian ennakoi kuljettavansa noin 700 000 matkustajaa Barcelonan reiteillään. Viime vuonna vastaavaan aikaan matkustajamäärä oli 490 000 matkustajaa. Tämä tarkoittaa 40 prosentin kasvua viime vuoteen verrattuna.

– Norwegianin uuden basen avaaminen tuo kaivattuja työpaikkoja Barcelona-El Pratiin ja koko matkailuelinkeinoon, sanoo Barcelona Air Route Developmentin (CDRA) pääjohtaja ja Katalonian hallituksen infrastruktuuri- ja liikkumiskysymyksistä vastaava ministeri Ricard Font.

Norwegian on sijoittanut Barcelonan El Pratin kentälle kolme Boeing 737-800-konetta ja palkannut yli 120 lentäjää ja matkustamohenkilökuntaan kuuluvaa.

Huhtikuussa Norwegian avaa neljä uutta reittiä Barcelonasta. Yhtiö aloittaa lennot Sandefjord Torpiin, Hampuriin, Barcelonaan ja Varsovaan. Lisävuoroja on tulossa Barcelonasta Helsinkiin, Tukholmaan ja Lontooseen lennettäville vuoroille.

Vertaile lentohintoja:
Vertaile lentohintoja Helsinki-Vantaa – Barcelona Skyscannerin lentohaulla