Uusimmat

Norwegian aloittaa lennot Singaporeen

Halpalentoyhtiö Norwegian aloittaa lennot Lontoon Gatwickista Singaporeen syksyllä 2017. Kyseessä on lentoyhtiön ensimmäinen reitti Britannian ja Aasian välillä. Lennoille on yhteys Helsinki-Vantaalta.

Lennot alkavat syyskuun lopulla, jolloin Norwegianilla on neljä edestakaista viikkovuoroa London Gatwickin ja Singapore Changin lentoaseman välillä.

Talvikaudella lentojen määrä lisääntyy viiteen.

Singaporen reittiä Norwegian lentää 344-paikkaisella Boeing 787 Dreamlinerilla. Lennoilla on myös Premium-luokka, jossa on runsaasti jalkatilaa ja lipun hintaan sisältyy myös ateria lennolla sekä ruumassa kuljetettava laukku.

Norwegian ensimmäinen Aasian kohde Lontoosta

Lontoo on Norwegianille tärkeä solmukenttä Euroopan ja Yhdysvaltojen välisessä kaukoliikenteessä. Reitti Singaporeen on Norwegianin ensimmäinen yhteys Aasiaan Lontoon Gatwickista. Yhtiö on aiemminkin pyrkinyt lisäämään yhteyksiä Aasiaan, mutta sen on estänyt muun muassa vaikeus saada Siperian ylilentolupia. Singaporen reitillä kone ei kulje Siperian kautta.

– Transatlanttiset lennot ovat osoittaneet miten suuri kysyntä on kaukolennoilla, joten olemme iloisia voidessamme avata ensimmäisen reittimme Aasiaan Britanniasta, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjorn Kjos.

Norwegianin lennot Lontoo – Singapore

Lento Lähtö – Tulo Mistä – Mihin Lentopäivät
10.30 – 06.15 Lontoo – Singapore ma,to
22.30 – 18.15 Lontoo – Singapore ti,la
08.50 – 15.30 Singapore – Lontoo ti
23.40 – 06.20 Singapore – Lontoo ke,su
08.15 – 14.55 Singapore – Lontoo pe

Helsinki-Vantaalta on yhteys Norwegianin lennoille Singaporeen Lontoon kautta maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Paluuyhteys on tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Menolento koneenvaihtoineen kestää hieman yli 17 tuntia ja paluulento noin 20 tuntia.

Vertailun vuoksi, suorilla lennoilla Helsingistä Singaporeen matkaan kuluu noin 12 tuntia.

Singapore on yksi maailman kaupallisista keskuksista ja Norwegian odottaa reitille turistien lisäksi myös liikematkustajia. Singaporesta on runsaasti jatkoyhteyksiä eri puolille Aasiaa ja Tyynenmeren aluetta.

– Nämä uudet suorat lennot kahden maailman tärkeän rahoituskeskuksen välillä ovat tervetullut uutinen liikematkustajille nyt, kun maailmankauppalla on entistä tärkeämpi merkitys Britannian talouteen. Singapore on myös tärkeä vaihtopiste matkustettaessa Australian ja Euroopan välillä, sanoo Gatwickin lentoaseman toimitusjohtaja Stewart Wingate.

Lentoja Singaporeen operoi Norwegian brittiläinen tytäryhtiö Norwegian UK.