Uusimmat

Neste alkaa toimittaa Finnairille uusiutuvaa lentopolttoainetta

Neste alkaa toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta Finnairin Helsinki-Vantaalta lähtevillä lennoilla. 

Yhteistyö vauhdittaa osaltaan uusiutuvien lentopolttoaineiden tuotantoa Suomessa. Samalla Finnair ja muut lentoyhtiöt saavat uusiutuvaa lentopolttoainetta jatkossa enemmän ja edullisemmin.  

“On hienoa olla mukana edistämässä uusiutuvien lentopolttoaineiden käyttöä kotikentällämme Helsinki-Vantaalla,” sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

“Uusiutuvat lentopolttoaineet ovat tärkeä osa pitkän aikavälin hiilineutraaliusohjelmaamme. Arvioimme, että vuoden 2025 loppuun mennessä käytämme vuosittain noin 10 miljoonaa euroa uusiutuviin lentopolttoaineisiin. ” 

Finnair kannustaa asiakkaitaan vastuullisiin valintoihin tarjoamalla loppuvuodesta asiakkailleen mahdollisuuden pienentää lentonsa hiilijalanjälkeä tuomalla tarjolle lipputyypin, joka sisältää uusiutuvan lentopolttoaineen käytön. 

Kun asiakas ostaa tällaisen lentolipun, Finnair myös itse ostaa uusiutuvaa polttoainetta asiakkaan panostusta vastaavan määrän. Finnair myös lentää oman henkilöstönsä työmatkat jatkossa uusiutuvan lentopolttoaineen ja fossiilisen polttoaineen seoksella. 

Uusiutuvat lentopolttoaineet ovat tärkeä osa pitkän aikavälin ratkaisuja, joilla pyritään lentoalan hiilijalanjäljen pienentämiseen. Ne vähentävät hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen.  

“Päästöjen vähentäminen edellyttää yhteistyötä, sillä tätä haastetta ei kukaan voi yksin ratkaista”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Lisäksi Finnair, Finavia ja Neste työstävät yhdessä mallia, jossa yritysasiakkaatkin voisivat pienentää liikematkustuksensa hiilidioksidipäästöjä uusiutuvilla lentopolttoaineilla.  

“Konkreettiset päästövähennykset ovat avain lentämisen hiilihaasteen ratkaisuun. Niin voimme varmistaa, että lentämisen monet kansantaloudelliset ja yhteiskunnalliset edut säilyvät, samalla kuin lentämisen ympäristövaikutukset merkittävästi vähenevät”, Manner sanoo.  

“Uusiutuvat lentopolttoaineet ovat tällä hetkellä ainoa vaihtoehto, joilla voi korvata fossiilisia polttoaineita kaupallisten lentojen energianlähteenä. Nesteen uusiutuva lentopolttoaine sekoitettuna fossiiliseen lentopetroliin on täysin yhteensopiva nykyisen lentokoneteknologian ja lentopolttoaineen jakelujärjestelmien kanssa”, toteaa Vanacker.