Uusimmat

Näin suunnittelet täydellisen lomamatkan

The Fying Pig Downtown-hostelli Amsterdamissa

Monet matkailualan muutokset vaikuttavat lomasuunnitteluun, esimerkiksi lentolippujen ja majoituksen hinnat muuttuvat. Myös koko ajan muuttuvat trendit vaikuttavat siihen, mihin ihmiset suuntaavat lomalla.

Tammikuu on täydellinen ajankohta suunnitella uusia lomamatkoja. Matkahakukone momondo.fi kokosi listan muutoksista, joihin tutustumalla voi koota itselleen onnistuneen lomamatkan.

Vuonna 2016 Suomen talous nosti päänsä pitkään kestäneestä taantumasta, mutta hintatietoisia suomalaisia kiinnostaa yhä kustannusten vertailu ja minimoiminen lomamatkoja suunnitellessa.

Budjettiystävällinen matkailu helpottuukin vuonna 2017 vähintään Euroopassa, jossa lentojen hintojen odotetaan viimeaikaisista taloudellisista ja poliittisista huolista huolimatta pysyvän vakaina. Finnair arvioi lippujen hintojen laskevan tänä vuonna noin viidellä prosentilla.

Myös majoitusvaihtoehtojen tarjonnan kasvu luova uusia halvempia tapoja yöpyä.

– Vuodesta 2017 näyttää tulevan taas jännittävä matkailuvuosi. Matala öljyn hinta takaa budjettilentojen hintojen pysyvän alhaisina lähes varmasti useimmilla maailman markkina-alueilla, sanoo momondon Suomen edustaja Minttu Oramaa.

Samalla matkustamista rakastavilla suomalaisilla on parantuneen taloustilanteen ansiosta suuremmat mahdollisuudet räätälöidä reissuistaan oman näköisensä, sillä yksilöllisyys korostuu lomamatkailussa.

Vaihtoehtoiset kaukolennot Lähi-Idän pysähdyksellä edullisimpia

Kaukolentoja varatessa suomalaisten on edullisempaa valita lennot, joissa on välilasku Lähi-idässä tai Istanbulissa.

Tämä johtuu siitä, että eurooppalaiset lentoyhtiöt ovat menettäneet markkinoita Lähi-idässä toimiville yhtiöille, joilla on usein eurooppalaisia uudemmat ja suuremmat lentokoneet ja jotka pystyvät kuljettamaan enemmän matkustajia halvemmalla. Suomesta lentävät esimerkiksi Turkish Airlines ja QatarAirways.

Myös useat halpalentoyhtiöt tarjoavat tulevanakin vuonna edullisia hintoja, minkä vuoksi suuret lentoyhtiöt ovat joutuneet panostamaan omiin halpalentoyhtiöihinsä entistä enemmän.

Kodeista vaihtoehto hotelliasumiselle

Suurkaupunkien hotellien hinnat ovat jo pitkään olleet tasaisessa nousussa, mutta viime vuosina rinnalle on putkahtanut myös muita, usein tuntuvasti edullisempia vaihtoehtoja. Väliaikaisen asunnon vuokraaminen ja yhteisasuminen ovat esimerkkejä vaihtoehtoisista tavoista majoittua reissussa, ja tulevana vuonna trendi tulee kasvamaan.

– Vaikka hotellihuoneiden hinnat ovat nousseet tasaisesti Lontoon, Amsterdamin ja Zürichin kaltaisissa suurissa kaupungeissa, yleistyneet vaihtoehtoiset majoitusmuodot, kuten Airbnb, tuovat suomalaisille lisää valinnanvapautta reissumajoituksen varaamisessa”, Oramaa jatkaa.

x

Myös hostellit ovat entistä suositumpi majoitusmuoto ja ne tarjoavat usein jopa hotellitasoista majoitusta. Hostellihuoneita voi varata esimerkiksi Booking.comin varauskoneesta.

Nämä matkailun trendit perustuvat Adviton tekemään 2017 Industry Forecast -raporttiin. Advito on johtava matkailualan konsultointiyritys, joka on erikoistunut yritysmatkojen järjestämiseen sekä kulujen ja kokousten hallintaan.

Lue lisää:

Momondon Trip Finder matkojen suunnitteluun
Turkish Airlinesin kotisivut
Qatar Airwaysin kotisivut
Booking.comin hostellivaraukset