Uusimmat

Matkavekan kevät 2019: Uutuus on Italian hurmaava Calabria

Matkavekan kevään 2019 uutuuskohde on Etelä-Italiassa sijaitseva Calabria, jossa voi yhdistää rennon aurinkoiset lomapäivät elämyksiin.

Matkavekka lentää valmismatkoja Calabriaan huhti- ja toukokuussa Lappeenrannasta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Porista, Kajaanista ja Oulusta.

Calabrian maakunta sijaitsee saapasvaltion eteläisessä kärjessä, Sisilian vieressä, ja on säilyttänyt aitoutensa ja mutkattoman elämänmenonsa. Hintataso on myös säilynyt turistin kannalta mukavan maltillisena.

Calabria tarjoaa kiehtovaa historiaa, uskomatonta vehreyttä ja väkevää kulttuuria sekä rantoja, jotka italialaiset itse ovat nimenneet maan ehdottomasti kauneimmiksi. Komeat kalliot kohoavat meren sylistä ja ympäröivät uimalahtia, joiden pinnan alla löytyy tutkittavaa vaikkapa snorklaamalla.

Tropea ja Capo Vaticano

Matkavekan hotellit keskittyvät Calabriassa Tropeaan ja Capo Vaticanoon.

– Jo nimi Costa Degli Dei, Jumalten rannikko, kertoo Calabrian rantaviivan kauneudesta, sanoo Matkavekan kaupallinen johtaja Tiina Saari.

Vaikuttavat kalliokielekkeet ja syvän turkoosina kimmeltävä meri luovat upeat postikorttimaiset lomapuitteet.

– Useimmat hotellit täällä ovat pieniä ja perheiden ylläpitämiä, mikä tekee tunnelmasta erityisen sydämellisen – aidon italialaiseen tapaan, jatkaa Tiina Saari.

Capo Vaticanossa lomailijaa odottavat lukuisat ravintolat, pikkuiset ruokakaupat ja omia tuotteitaan myyvät tilat.

Paras tapa kierrellä aluetta lienee hypätä Ricardista junaan ja matkustaa sen kyydissä lähikaupunkeihin Tropeaan tai Pizzoon.

Keskiaikaista Tropeaa kutsutaan usein Calabrian helmeksi ja sen historiallinen keskusta kohoaa ylväänä kukkulan päällä. Kalliot laskevat alas satamaan, joka vilisee kesäisin hienoja veneitä. Täältä kulkee myös lauttayhteys Tyrrhenanmeren Liparisaarille parin tunnin päähän.

Calabrian keittiö hurmaa

– Calabria on erinomainen kohde myös hyvän ruoan ystävälle, kertoo Saari.

Calabrialainen keittiö kattaa pöytään useimmiten perinteistä kotiruokaa, jota täydentävät erilaiset mausteet. Tropeassa et voi olla maistamatta Cipolla Rossaa tai Cipolla di Tropeaa – kuuluisaa paikallista punasipulia, joka on miedompaa maultaan kuin suomalainen vastineensa.

Pizzo tunnetaan herkullisesta jäätelöstään.

– Maista ainakin tartufoa, hasselpähkinäkuorrutettua jäätelökakkusta tai jos olet oikein rohkea, voit testata punasipulin makuista jäätelöä.

Lennot keväällä usealta lentokentältä

Matkavekka lentää Calabriaan keväällä suoraan usealta kotimaan lentokentältä.
Lomakohteessa ovat suomenkieliset opaspalvelut saatavilla ja paikalla tehdään myös suomenkielisiä retkiä.

Lähtöpäivät ovat
– 3.4. Lappeenrannasta
– 10.4. Jyväskylästä
– 17.4. Kuopiosta
– 24.4. Porista
– 1.5. Kajaanista
– 8.5. Oulusta. Matkavekka tarjoaa myös suomenkieliset opaspalvelut lomakohteessa sekä suomenkielisiä retkiä

Lue lisää:

Matkavekan valmismatkat Calabriaan