Uusimmat

Lufthansa laajentaa Suomessa: Suorat reittilennot Frankfurtista Kuusamoon

Finavian Kuusamon lentoasemalla alkaa näkyä entistä enemmän kansainvälisiä turisteja talvella 2017–2018, kun Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Frankfurtista 23. joulukuuta alkaen.

Koskaan aiemmin Kuusamon lentoasemalla ei ole ollut suoraa kansainvälistä reittiä, joten reittiavaus on historiallinen.

Myös paikalliset asukkaat voivat hyödyntää uutta reittiyhteyttä matkallaan esimerkiksi Keski-Eurooppaan tai kaukokohteisiin.

Lufthansa lentää Frankfurtin ja Kuusamon välisellä reitillä maaliskuun 24. päivään saakka kerran viikossa lauantaisin. Lennot tapahtuvat Airbus A319-konetyypillä.

– Olemme tosi iloisia, että Kuusamo liittyy Lufthansan reittivalikoimaan ja näin vahvistaa edelleen lentoasemaverkostoamme pohjoisessa. Kasvu alkoi, kun Lufthansa aloitti ensimmäisenä suorat reittilennot Saksasta Lappiin vuonna 2015, sanoo Finaviasta johtaja Joni Sundelin.

– Olemme tosi iloisia avatessamme Kuusamon-reitin. Tämä avaus osoittaa sitoutumisemme Suomeen. Helsingin, Ivalon ja Kittilän ohella Kuusamosta tulee Suomen neljäs kohde, jota operoimme Saksasta, sanoo Lufthansan myynnistä Suomessa ja Baltiassa vastaava johtaja Christopher Zimmer,.

Kuusamo on Lufthansalle neljäs kohde pohjoisessa. Yhtiö lentää talvikaudella myös Ivaloon, Kittilään ja Tromsøn kentälle.

Pitkä ja runsasluminen talvikausi revontulineen sekä monipuoliset aktiviteetit ovat hyviä syitä saapua Kuusamoon. Rukalla laskettiin talvikaudella 2016-­2017 yhteensä 209 päivän ajan.

– Kuusamon matkailulle tuleva talvi 2017­-2018 on todellinen näytön paikka. Uuden Lufthansa-­yhteyden ja aikaisemmin ilmoitettujen Finnairin vuorojen lisäysten johdosta lentoyhteydet parantuvat todella paljon. Kansainvälisen matkailijoiden määrän kasvuun on nyt erinomaiset mahdollisuudet, sanoo Ruka­-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

Lentoreitin pituus on 2 134 km.

Lufthansan aikataulut Frankfurt – Kuusamo

LH872: Frankfurt 10:05 – 14:10 Kuusamo, lauantaisin
LH873: Kuusamo 15:15 – 17:30 Frankfurt, lauantaisin