Uusimmat

Lomamatkojen Apulia – pala aidointa Italiaa

Lomamatkojen uutuuskohde keväällä 2017 on Italian saappaankorossa sijaitseva Apulian maakunta. Kohde on aidointa Italiaa, jonka kukkulamaisemissa voi nähdä oliivipuulehtoja, viinitarhoja ja keskiaikaisia linnoja.

Apulia on Lomamatkojen kiertomatkakohde, jossa viikon aikana yövytään yksi yö Andriassa, viisi yötä Alberobellossa ja yksi yö Nolassa.

Kiertomatkan aikana nähdään myös etelärannikkoa huuhteleva kristallinkirkas Joonianmeri ja itärannikolla syvänsinisenä aaltoileva Adrianmeri.

Tuhansien vuosien värikkäät vaiheet ja valloittajat ovat jättäneet perinnöksi kiehtovan kulttuurin ja runsain mitoin mielenkiintoista nähtävää, aina Materan luola-asunnoista Arbelobellon hurmaaviin trullitaloihin ja vitivalkoisesta Ostunista lumoavaan Leccen barokkikaupunkiin.

Apulian ruokakulttuuri valloittaa myös herkkusuut ja aterian täydentävät myös erinomaiset paikalliset viinit.

Kiertomatkan yksi kohokohdista on Apulian kauneimmaksi kaupungiksi mainittu Lecce, joka muistuttaa barokkityylinsä vuoksi Firenzeä kirkkoineen, kartanoineen ja palatseineen.

Unescon maailmanperintökohteiden listalla puolestaan on Sassi di Matera, jotka ovat kallioon kaiverrettuja luola-asuntoja. Alue on Italian pisimpään asutettuja alueita ja onpa labyrinteissä ja luolissa kuvattu elokuviakin.

Apulian matkalle Lomamatkojen asiakkaat lentävät Lufthansan reittilennolla.

Lue lisää:
Lomamatkojen Apulia