Uusimmat

Lomalle Saimaalle – Lappeenrannan satama on kuin Suomen Monaco

Suomen pisin rantabulevardi löytyy Lappeenrannan satamasta.

Saimaan alue on tänä kesänä suosittu kotimaan matkailukohde, ja alueelta löytyy myös kansallispuistoja, järviristeilyjä, häkellyttäviä auringonlaskuja, tarinoita ja historiaa sekä paikallisen keittiön monipuolisia herkkuja.

Saimaan 15 000 saarta, 15 000 puuta per asukas ja 15 000 kilometriä rantaviivaa tarjoavat avaruutta ja puhdasta luontoa – juuri sitä, mitä moni matkailija tänä kesänä kaipaa. 

Suomalaiset ovat innostuneet kokeilemaan uusia elämyksiä kotimaassa ja se näkyy myös Saimaalla. Esimerkiksi matkailupalveluita välittävien sivustojen kävijämäärät ovat kasvussa.

– Verkkosivujen kävijäpiikit jopa viime kesään verrattuna ovat positiivinen viesti siitä, että matkailijat ovat kiinnostuneita Saimaan palveluista ja haluavat niitä myös tukea, sanoo Visit Mikkelin matkailujohtaja Maisa Häkkinen.

Lappeenrannan satamassa olevia veneitä.

Häkkinen muistuttaa, että monipuolinen Saimaa tarjoaa myös etäisyyttä ja luonnon rauhaa sitä kaipaaville. Kaikki alueen palveluntarjoajat ovat sitoutuneita huolehtimaan lain vaatimista erityisjärjestelyistä ja jokaisessa paikassa siisteyteen ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota.

– On ollut ilo huomata, että pitkän kotona vietetyn kevään jälkeen Saimaa on monen matkailijan valinta. Etenkin luontoaktiviteetit, mm. kanoottiretket, ovat jo keränneet paljon kävijöitä, sanoo Lappeenrannan kaupungin matkailujohtaja Mirka Rahman. 

Erityisen suosittu on ollut Saimaan saaristoreitti, jota kierretään pyöräillen.

Saimaa

Vinkit Saimaan alueen päiväretkiin

Lappeenrannan Satama  – Suomen pisin rantabulevardi tarjoaa kesäistä tunnelmaa ja paikallisia herkkuja. Laivaravintoloiden terassit kutsuvat paistattelemaan päivää ja torilta matkaevääksi tarttuu ainakin paikallinen erikoisherkku, vety tai atomi. Rakuunaratsukot ja pop up -tapahtumat ilahduttavat vierailijoita heinäkuussa.

Lappeenrannan Linnoitus – Linnoituksen sisältä löytyy historiallinen keskusta, kahviloita, putiikkeja ja rikas museotarjonta: Etelä-Karjalan museoLappeenrannan taidemuseo sekä Ratsuväkimuseo. Myös Suomen vanhin ortodoksikirkko löytyy Linnoituksesta sekä opastettu luonto- ja kulttuuripolku. 

Saaristo- ja kanavaristeilyt – Maisema-, reitti- ja teemaristeilyt ovat paras tapa tutustua alueeseen ja nauttia Saimaan tyrskyistä. Kulkupeliksi voi valita nostalgisen höyrylaivan, nopeamman moottoriveneen, perinteisen puuveneen tai ympäristöystävällisen, Suomen ensimmäisen täyssähköaluksen. 

Lappeenrannasta Suur-Saimaalle lähtevien risteilyjen lisäksi kesän 2020 uutuutena on myös saatavilla Hotel & Spa Resort Järvisydämen ylelliset risteilyt Rantasalmella.

Imatrankoski ja Kruununpuisto – Suomen vanhin ja kuninkaallisiakin ihastuttanut matkailunähtävyys ympäristöineen on osa suomalaista kansallismaisemaa.

Tekstimainos: Majoitu Saimaalle edullisesti hostellissa. Varaa tästä.

Lappeenrannan hiekkalinnoitus kesällä 2019.

Vinkit luontomatkalle

Rantasalmella sijaitseva Huuhanranta on 1,5 kilometriä pitkä hiekkaranta, yksi Suomen pisimmistä. Sen ranta on matalan hiekkapohjansa ansiosta ihanteellinen kahlailuun. 

Elämyksellistä yöpymistä

Saimaan alueelta majoitusvaihtoehtoja löytyy niin luonnonrauhaa etsiville, kuin todellista luksusta kaipaavillekin.

  • Yö puussa – Tentsile-teltta Linnasaaren kansallispuistossa tai Anttolanhovissa
  • Skandinaavista tyyliä kunnioittavat rantavillat – Ekomateriaaleista rakennetut Halla Nature & Design Villas -rantahuviloissa pääsee nauttimaan omasta rauhasta Saimaan kimmeltävästä vedestä vaikka omalta laiturilta.
  • Nostalgiamatka 1900-luvun alkuun – Historian havinaa voi tuntea vuonna 1903 rakennetussa Villa Urholan jugend-tyylisessä huvilassa Punkaharjun kansallismaisemissa.
  • Mökki- ja aittatunnelmaa Punkaharjulla – Hotelli Punkaharjun Metsähuoneet sijaitsevat omalla niemenkärjellään. Suomen vanhimmat majoituskäyttöön rakennetut mökit on kunnostettu viihtyisiksi hotellihuoneiksi autenttista tunnelmaa kunnioittaen.
Rantasalmella sijaitseva Hotel & Spa Resort Järvisydän

Makoisia löylyjä

Saimaan kylpylät