Uusimmat

Lomakohde Bombassa tasokas kylpyläelämys upean luonnon ja eläväisen karjalaiskylän syleilyssä

Bomban matkailualueella Nurmeksessa on yhdellä kattauksella saatavilla luksustason kylpyläloma, paikallisen kulttuurin parhaat palat sekä laaja kattaus luontoaktiviteetteja – hersyvän karjalaiseen tyyliin. 

Pielisen rannalla sijaitseva kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba toimii kesälomavieraiden laadukkaana tukikohtana.

Pielisen suuntaan avautuvat huoneet uudistettiin tänä keväänä luontomaisemaan sopivilla vaaleilla sävyillä. Paikallisten valokuvaajien upeita luontokuvia voi ihailla eri puolilla hotellia.

Hotellista avautuu panoraamanäkymä Pieliselle, ja kylpylässä maisemasta voi nauttia myös ulkoporealtaassa rentoutuen.

– Näkymä on aivan upea. Luonnon ranta alkaa heti kylpylän ovelta. Asiakkaat voivat käydä Pielisessä uimassa suoraan kylpylän terassilta, sanoo hotellinjohtaja Sanna Tenhunen

Vuonna 2017 valmistuneen kylpyläuudistuksen yhteydessä kylpylään luotiin kalevalaista mystiikkaa henkivä sisustus, jonka tunnelma vaihtuu päivän mittaan valaistuksen avulla.

Varaa huone booking.comista: Break Sokos Hotel Bomba

Break Sokos Hotel Bomban kylpyläosasto

Kylpylässä on ison allasosaston ohella kolme erilaista elämyssaunaa; suomalainen sauna, karjalainen sauna ja höyrysauna.

Ulkona on iso terassi lepotuoleineen ja kaksi poreallasta. Terassilta pääsee suoraan hiekkarannalle. Pihapiirissä on myös golf- ja frisbeegolfradat.

Break Sokos Hotel Bomban terassi

Karjalaiskylä herää eloon kesän kynnyksellä

Hotellin vierellä sijaitseva, hirsirakennuksista koostuva karjalaiskylä herää eloon kesällä, kun sen näyttelyt, käsityöläispuodit, ravintolat ja tori avautuvat.

Kylän keskipisteenä on Bomban talo, kopio 1800-luvulla Venäjän Karjalassa rakennetusta hirsitalosta ­– ja yksi Suomen tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Bomban talon ravintolaan katetaan kesäksi karjalaisia herkkuja sisältävä buffet. Pihalle levittäytyy kesätori. Viihdettä tarjoavat erilaiset tapahtumat ja konsertit sekä tunnelmallinen oluttupa. Bomban talon kesän 2021 uutuus on kaksiosainen, rajakarjalaisten elämästä ja evakkotiestä kertova valokuvanäyttely, jonka tuottaa Karjalan Liitto.

Break Sokos Hotel Bomban parvekkeellinen huone

Kansallispuistoja ja kalastusmatkoja

Hotellin yhteistyökumppani Villi Pohjola tarjoaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja niin omatoimimatkailijoille kuin viikko-ohjelman mukaan.

Vuokrattavana on esimerkiksi sähköavusteisia fatbikeja, sup-lautoja, soutuveneitä, kanootteja ja polkupyöriä.

Hotellin pihasta pääsee patikoimaan 6,5 kilometrin järvenrantareitin Ellunkodalle. Hiidenportin, Tiilikkajärven ja Kolin kansallispuistot sijaitsevat vain noin tunnin ajomatkan päässä Bombalta.

– Tämä on lomakohde, jonne voi vain tulla pidemmäksikin aikaa, jättää auto parkkiin ja keskittyä lomasta nauttimiseen, jatkaa hotellinjohtaja Tenhunen.

Varaa huone booking.comista: Break Sokos Hotel Bomba